Mesajında , yaşamın ortaklığının ve insani değerlerin en önemli karakter kadındır, diyen Bayık, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

'Kadın, insan yaşamının en önemli ortak değeri ve karakteridir. Yeryüzündeki tüm inançlarda kadın asıl değer olarak hayata işlenmiş ve işlenmeye devam etmektedir. Kimi kültürlerde kadın ve kadınlık vasfı geri plana düşürülse de, ülkemizin kadına verdiği önem, dünyada ilklerin arasında yer alan seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Özellikle son bir kaç yıl içinde bu önem daha da artmış ve kadın kavramı iş dünyasının, ekonominin, eğitimin ve yönetimin merkezinde yer almaya başlamıştır'.

Bayık, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde yayınladığı mesajının devamında, 'Belediye olarak 2012 yılında BELEDİYE-İŞ Sendikası ile belediye bünyesinde çalışan işçiler arasında yaptığımız sözleşmeye ek madde koyup, evde kadın haklarını ihlal eden çalışanlarımıza maaş ceza uygulamasını getirmekle Türkiye'de bir ilke imza attık' şeklinde konuştu. Hilvan Belediye Başkanı Aslan ali Bayık, son olarak 'Acıyla yoğrulup sabretmesini,  gücünü emeğinden alıp yüreğinde saklamasını bilen tüm kadınların, 5 Aralık Dünya Kadın hakları Günü'nün kutlar, kendilerine başarı ve huzur dolu yarınlar dilerim' dedi.