Gençlerden gelen tüm soruları yanıtlayan Başkan Çiftçi, "Eğitimden sadece okulda değil, hayatın her alanında istifade edilmesi gerekir" dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran'da devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere Harran'a gitti. Büyükşehir Belediyesi tarafından Harran merkezi ve kırsal bölgelerde devam eden çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Çiftçi, gün içerisindeki temasları sırasında Harran İMKB Lisesi'ne geçerek burada öğrencilerle buluştu.
Buluşma öncesi Harran İlkokuluna da geçerek eğitim seti dağıtan Başkan Çiftçi, öğrencilerle bol bol zaman geçirdi. Ardından buluşmanın düzenleneceği okulun konferans salonuna giden Başkan Çiftçi, deneyimlerini paylaşarak gelen soruları yanıtladı.
Buradaki konuşmasında ilk olarak Harran'ın tarihteki yeri ve Harran'da bölgesinde yetişen bilim adamlarının yaşantılarına değinen Başkan Çiftçi, "Bu topraklar öylesine isimlere ev sahipliği yapmıştır ki, nice bilim adamı bu topraklardan dünyaya şaheserler yaymıştır" dedi.
 
BAŞKAN ÇİFTÇİ, "EĞİTİMDEN HAYATIN HER ALANINDA İSTİFADE EDİLMELİDİR"
İlçe gezilerinde mümkün olduğu kadar gençlik buluşmalarına önem verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Bizim için gençlik ve eğitim çok önemli. Gençliği ile geleceğe emin adımlarla yürüyen bir ülkeyiz. Onun için gençlere ve eğitime yaptığımız hiç bir yatırım masraf değildir. Eğitim de sadece okulda olmamalıdır. Evet, Milli Eğitim camiamız gençlerimize gerekli olan eğitimleri veriyor. Ama eğitim öyle bir şey ki sadece okulda bitmiyor. Bu işi sadece ve sadece milli eğitime yıkmakla altından kalkamayız. Onun için en başta aile geliyor. Eğitim oradan başlayacak hayatın her alanında da var olacak" diye konuştu.
Başkan Çiftçi, konuşmasının ardından gençlerden gelen tüm sorularını yanıtladı.
Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuzun da eşlik ettiği temaslarda ardından okul bahçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen spor sahasını inceleyen Başkan Çiftçi, son olarak Harran Devlet Hastanesi'ne geçerek buradaki hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.