Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı bitkisel üretimin geliştirilmesi programında 21 ilde çiftçilere hibe tohum verileceği açıklandı. Sabah saatlerinde konuyu gündeme getiren MEDYAURFA.COM’un haberinin ardından Şanlıurfa bölgesinden çiftçiler karara tepki gösterdi.

Bugün de Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kaya ‘’Şanlıurfa’nın mağduriyetinin ortadan kaldırılması için harekete geçtik’’ dedi.

Covid 19 salgınının etkilerinin azaltmak ve önümüzdeki dönemlerde gıda arzı konusunda sıkıntı yaşamamak için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından böylesine önemli bir projenin hayata geçirilmesinin önem arz ettiğini de belirten Kaya ‘’ GAP ‘ın başkenti ve ülkemizin tahıl ambarı konumunda olan Şanlıurfa ‘mızın bu listede yer almaması bizlerde şok etkisi yaratmış ve derin bir üzüntüye sebep olmuştur.“ dedi.

Mağduriyetin ortadan kaldırılması için harekete geçtiklerini de belirten Kaya ‘’Bakanlık nezlinde görüşmeler yaptık. Şanlıurfa ile ilgili daha birçok il için kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarını bu nedenle de güz dönemi programına dahil edildiğini öğrendik. Çiftçilerimiz bu konuda müsterih olsunlar’’ dedi.

İLGİLİ HABERLER...

Tarımda korona paketi!

Alişiroğlu: Tarım Bakanlığı Alarm Durumuna Geçmeli