Başkan Özyavuz ‘’85 bin nüfuslu Harran’ımıza hizmet verecek olan 150 yataklı devlet hastanesinin yapımı, birkaç kişinin menfaati için engellenmek isteniyor’’ dedi.

Yıllardır surlar içerisine tıkanan Harran’ın uzun uğraşlar sonucunda korumalı imara açıldığını ifade eden Özyavuz ‘’İmarın açılmasıyla birlikte ilçemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan 150 yataklı hastanenin yapımı için sağlık bakanlığı yetkilileri yer tespiti yaptı. Tahsis yapılan arazi üzerinde jeoloji sondaj çalışması yapılırken hazine arazisini işgal eden şahıslar tarafından iş makinelerine ve çalışanlara taşlı sopalı saldırı da bulunuldu’’ dedi.

Saldırı yapan şahısların yıllardır hazine arazisini işgal ettiğini belirten Özyavuz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘’Değerli hemşehrilerim yıllardır surlar içinde tıkanmış olan ilçemiz uzun uğraşlar sonucu korumalı imara açılmış ve ilçemiz rahat bir nefes almıştır.

İmarın açılmasıyla birlikte ilçemizin en çok ihtiyaç duyduğu 150 yataklı hastane yapımı için Sağlık bakanlığı yetkililerinin tespit ettiği yerde yapılmasına karar verildi. 

Bilindiği üzere ilçemizin batı sınırı 10 kilometre doğu sınırı ise 60 kilometredir bu nedenle ilçenin doğusunda bulunan devletin 504 Ada 1 Nolu Parsel hazine arazisi mülkiyeti maliye hazinesine ait ve 25.12.2017 tarih 12632 nolu Harran kaymakamlığı mal müdürlüğü tarafından sağlık bakanlığına tahsisi yapılmış tır.

Tahsisi yapılan arazi üzerinde yapılması için 13.03.2018 tarihinde sağlık bakanlığının ihale ettiği firma tarafından Jeoloji sondaj çalışması yapılırken hazine arazisini işgal eden şahıslar tarafından iş makinalarına ve çalışanlara taşlı sopalı saldırıda bulunulmuş ve güvenlik güçlerince müdahale edilmiştir. 

Saldırı yapan şahıslar yıllardır hazine arazisini işgal etmiş, devletin arazisine zamanında onlarca kaçak bina yapmışlar herhangi bir kiralama yapılmamış ve bedel ödememişler.

 İlçemizin 85 binlik nüfusuna hizmet verecek olan 150 yataklı devlet hastanesinin birkaç kişinin menfaati için engellenmek istenmektedir.

Hastanemizin çalışması devam etmekte ve İnşallah halkımızın hizmetine sunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur’’