Adalet Bakanlığınca 18 Ocak 04 Şubat 2019 tarihleri arasında  yarıyıl tatili nedeniyle kamu hizmeti cezaları kapsamında 81 il genelinde ihtiyacı bulunan okulların denetimli serbestlik altındaki yükümlüler tarafından boya, tadilat, temizlik ve benzeri ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla  seferberlik başlatıldı. Bu kapsamda yarıyıl tatili süresi içinde Eyyübiye İlçe sınırlarında olan Altınbaşak köyünde Altınbaşak İlk ve Orta Okulu, Karaköprü Nazif Bayraktar Mesleki Teknik Anadolu  Lisesinin  boyanması, Toki Öğretmen İhsan Özdemir İlkokulunda sınıf boyaması yapıldı.  Ayrıca belirlenen 21 okulda da temizlik çalışmaları başlatıldı.

Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un da katılımlarıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik kapsamında Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ta Çamlıdere İmam Hatip Ortaokulu’nda yükümlüler tarafından başlatılan boya faaliyetine katılarak onlarla birlikte boya yaptı. Okulda incelemelerde bulunan Başsavcı Öztoprak, boyama yapılan sınıfları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 2018 yılı içerisinde 47 adet okulun boyama, tadilat ve bakım hizmetlerinin denetimli serbestlik müdürlüğünce yerine getirildiğini belirten Başsavcı Öztoprak; “Denetimli Serbestlik ile takibi yapılan hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması için bir çok faaliyette bulunuyoruz. Bu kapsamda yükümlülerimiz 2017 yılında 9 bin adet, 2018 yılında da 8 bin 150 adet fidan dikimi gerçekleştirdi. Bugün kamu hizmeti cezaları kapsamında denetimli serbestlik altındaki yükümlülerimiz  tarafında boyanarak güzelleştirilen bu okulumuzda okuyan öğrencilerimizin daha iyi ortamda eğitim almalarını,büyüdükleri zaman vatana millete faydalı bir insan olmalarını diliyorum. Bu çalışmaya katıda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne, Okul İdaresine, yükümlülerimizin çalışma ekipmanlarını temin eden Ticaret Borsası Başkanlığına  ve  emeği geçen yükümlülerimize teşekkür ederim” dedi.

Etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ın yanı sıra, Cumhuriyet Savcısı Seyfullah İrk, Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Güçtekin, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ziya Suluyer, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Okul Müdürü Sibel Turna Toprak, Denetimlik Serbestlik Müdür Yardımcısı Mustafa Heşe ve yükümlüler katıldı.