Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında iki yıl önce milletin iradesinin bu ülkenin gerçek sahibi olduğunun tüm dünyaya gösterildiğini aktaran Başkan Baydilli, 15 Temmuz kahramanlık destanının yüzyıllar boyunca unutulmayacağının altını çizdi.
Başkan Baydilli şunları söyledi:
"2 yıl önce 15 Temmuz gecesi devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimi, milletimizin kahramanca direnişiyle püskürtüldü. Emperyalist güçlere uşaklık eden Fetö terör örgütüne bağlı olan ve şanlı ordumuzun içine sızmış bir takım hain, kendisine emanet edilen uçağı, tankı ve silahı milletine yöneltmiş ve 250 vatan evladını şehit etmiş, binlerce vatandaşımızı yaralamıştır.

O gecede milletimiz, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülmüş ve bu gözü dönmüş hainlere karşı destansı bir mücadele verdi. Bu ülkenin gerçek sahibi olduğunu iddia eden, milleti istediği gibi yöneteceğini zanneden zorbalara karşı tüm Türkiye dimdik durdu ve bu ülkenin gerçek sahibinin ancak millet olduğunu tüm dünyaya büyük bir mücadele vererek gösterdi.

Kurtuluşun şanlı şehri Şanlıurfa’mızda da halkımız ecdadının bu güzel memleketi düşmana teslim etmediği gibi yine karanlık güçlere karşı şehrini meydanlarda korkusuzca savundu. Her gece yılmadan, bıkmadan demokrasi ve vatan için meydanları doldurdu.

Vatanın bütünlüğü için, demokrasi için sabahlara kadar meydanlarda nöbet tutan, vatan söz konusu olduğunda göğsünü korkusuzca siper edeceğini gösteren milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyor, o gece vatan için şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Allah bize bir daha böyle kara bir gün yaşatmasın."