2016 yılında Şanlıurfa ve Karaköprü için çok önemli iki projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Baydilli, “2016 yılında Yaşanabilir bir Karaköprü için gece gündüz demeden çalıştık. Ve çalışmaya da devam ediyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız projelerle Karaköprü ve Şanlıurfa'nın geleceğine yatırım yapıyoruz. 2016 yılı içerisinde Şanlıurfa’mızın en büyük yeşil alan projesi olan Yaşam Parkı projemizin temelini attık. Bunun yanında yine Şanlıurfa’mızın en büyük kültür sarayı projesini hayata geçirdik. Geride bıraktığımız 2016 yılında çocuklarımızı ve gençlerimizi de unutmayarak onlar için de yatırımlar yaptık” dedi.

Modern bir ilçe oluşturmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Başkan Metin Baydilli, “Fen işleri Müdürlüğümüz, 2016 yılı içerisinde; 135 bin m2 kare kilitli parke, 50 bin m2 prizma, 35 bin m2 bordür işini tamamladı. Bunun yanında Şanlıurfa’da en fazla yeşil alanı olan Karaköprü’müze 1 yıl içerisinde 12 yeni park kazandırarak, yaklaşık 50 bin metre yeşil alan oluşturduk. 125 kırsal mahallemizi tozdan ve çamurdan arındırdık. 25 Mahallemizi çok amaçlı salona kavuştururken, 8 kırsal mahallemize sentetik çim saha kazandırdık” diye konuştu.

Mesajının son bölümünde; birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Metin Baydilli şunları söyledi:

 “2016 yılında terör saldırılarının yanında 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi yaşadık. Tüm saldırılara rağmen birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmadık.  Ülkemize, içeride ve dışarıda zarar vermeye çalışan terör örgütlerine halkımız her zaman dur dedi. 15 Temmuz gecesi Peygamber ocağı olan ordumuzun içine sızmış bir grup üniformalı hainin darbe girişimine, bu topraklarda yaşayan her vatandaşımız canları pahasına 'dur' diyerek karşı çıktı. Bu ülkenin gerçek sahibinin ancak millet olduğunu tüm dünyaya büyük bir mücadele vererek gösterdi. Ben tekrardan hain kalkışmada ve terör saldırılarında şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, Bu vatan onlara çok şey borçludur. Bu kahramanlarımız, her zaman kalbimizin ve aklımızın en özel köşesinde yer alacaktır. Allah şehadetlerini kabul etsin. ”

Başkan Metin Baydilli, 2017 yılı, ülkemize ve aziz milletimize, birlik ve beraberlik içerisinde; barış, huzur ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.