Karaköprü Belediyesi Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir program düzenledi. Programa ev sahibi olan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin yanı sıra Karaköprü İlçe Kaymakamı  Ahmet Yıldız, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altınok, Belediye Meclis Üyeleri ve ilçede görev yapan din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Karaköprü İlçe Müftüsü Ahmet Altınok yapılan program için Başkan Baydilli'ye teşekkür ederken, İl Müftüsü İhsan Açık da anlamlı bir program düzenlendiğini söyledi. İl Müftüsü Açık, "Cami merkezli şehirlerin kurulması İslam Medeniyetinin oluşması için önemlidir. Camiler ve din görevlileri haftamızda bu programı düzenleyen Karaköprü Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz" dedi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli din görevlilerinin bulundukları yerde İslam'ı temsil ettiklerini dile getirerek, din görevlilerinin dini güzel ahlakla temsil etmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Baydilli şöyle konuştu:

"İslam dini güzel ahlak demektir. İnsanlar güzel ahlakı, bilgiyi mahallelerindeki din görevlilerinden öğrenmek ister. Din görevlilerimizin de en önemli görevlerinden biri dini en iyi şekilde çevresindeki insanlara öğretmektir. Aileler çocuklarını dini öğrenmesi için camiye ve imamlara gönderirler. Din görevlileri kendi bilgileri, birikimleri ve eğitimleri ile bu göreve gelmiş ve bu bilgi birikimi en iyi şekilde görev yaptıkları mahallede öğretmelidirler. Ben tüm din görevlilerimizin haftasını kutluyorum, bu programımıza teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyorum."

Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız da yaptığı konuşmada camilerin şehir yapıları için önemli yapılar olduğunu söyledi. Kaymakam Yıldız, "İslam medeniyetinde ve Osmanlı'da şehirler camilerin etrafında şekillenirdi. Bunun ülkemizde birçok örneği var. Camiler özenilerek ve içerisinde sırlarla dolu olarak inşa edildi. Medeniyetimizde camilere bu derece önem verilirken Camiler ve din görevlileri haftası kutlanması da bunu gösterdi. Bu program için Karaköprü Belediye Başkanımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Programın ardından Karaköprü'de görev yapan din görevlileri yapılan program ve davetleri için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür ettiler.