Karaköprü Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle ilçedeki gençlik merkezlerinde faaliyet gösteren gençlere iftar yemeği verildi. İftara Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Önen, Belediye Başkan Yardımcıları, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Kırıkçı, eğitmenler ve gençler katıldı.

 

İftar yemeğinin ardından konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli tüm gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, gençlerle birlikte iftar yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Başkan Baydilli şöyle konuştu: “Karaköprü Belediyesi olarak gençlerle buluşmak, iftar yapmak istedik. Bizler çalışarak bugünü kurtarabiliriz ama geleceği kurtarmak ve teminat altına almak için gençlere sahip çıkmamız gerekir. Bunun için her zaman gençlerle bir araya gelmemiz ve onları doğruya, iyiye yönlendirmemiz gerekiyor.

Şanlıurfa önemli bir genç nüfus oranına sahip bir il ve bunun için buradaki gençlerin doğru eğitilmesi ve yönlendirmesi gerekir ki bu konuda da gençlik merkezleri devreye giriyor. Gençlik merkezleri gençlerin enerjisini doğru yönde kullanmasını sağlıyor, bundan dolayı Şanlıurfa’daki gençlik merkezleri gençlerin gelişimi için çok önemli faaliyetler yürütüyor. Biz gençlerimize çok güveniyoruz ve onları çok seviyoruz. İnanıyorum ki gelecekte gençlerimizden çok önemli insanlar çıkacak, bunun için de okumamız öğrenmemiz lazım. Ben gençlik merkezi yöneticilerimizden istirham ediyorum gençleri bol bol okumaya yönlendirsinler, okumaya yönelik faaliyetler gerçekleştirsinler. İftar yemeğinde bizi yalnız bırakmayan genç kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.”

 

Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız da gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken, 19 Mayıs gününün öneminden bahsetti. Kaymakam Yıldız, “Cumhuriyet gençlerimize emanettir. Bugün bulunduğumuz makamlara yarın gençlerimiz gelecek ve daha iyi çalışmalar yapacaklar. Biz de gençlerimizin gelişimi için çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Gençlik merkezleri de gençlerin daha iyi yetişmesi ve gelişmesi için çalışıyorlar. Gençlerimize tavsiyem Ramazan ayının manevi havasından faydalanarak çokça kitap okumalarıdır.  Bu iftar yemeğinde bizi gençlerle bir araya getiren Karaköprü Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

İftar yemeğinde Başkan Metin Baydilli gençlerle tek tek ilgilenirken, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. İftar programında Tasavvuf Müziği sanatçısı Mustafa Yüksel tarafında Klasik Tasavvuf Müziği ve ney dinletisi yapıldı.