Çalıştayda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü’nün her şeyiyle modern bir şehir olduğunu ve bu doğrultuda büyüdüğünü söyledi.

Karaköprü Belediyesi ev sahipliğinde TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinin organize ettiği ‘Şanlıurfa Kent Vizyonu Çalıştayı’ düzenlendi. Şanlıurfa’daki Yapı İnşaat Sektörünün Sorunlarının istişare edildiği çalıştaya ev sahibi Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı A. Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekilleri M. Ali Cevheri, Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Eyyübüye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade ve davetliler katıldı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü Belediyesi ev sahipliğinde yapılan çalıştaya katılımlarından dolayı teşekkür ederken, çalıştayın hayırlara vesile olmasını diledi. Başkan Baydilli, Şanlıurfa’da en hızlı büyüme oranına sahip ilçenin Karaköprü olduğuna dikkat çekerek bu büyümedeki en önemli payın ilçedeki yapılaşmanın yoğunluğunda olduğunu kaydetti.

Başkan Baydilli şunları söyledi:

“Gayrimenkul yatırımcılarının adeta gözdesi halindeki ilçemizde yapılan yeni ve lüks yapılar vatandaşlarımızın tercihini bu yönde kullanmalarını sağlıyor. Karaköprü Belediyesi olarak yaptığımız vizyon projeler ve hizmetlerle Karaköprü’müzü daha yaşanılabilir bir ilçe haline getirmeye çalışırken, her geçen gün yeni inşaatların yükselmesiyle vatandaşlarımızın ikamet için tercih ettiği bölge haline geliyoruz. İlçemizin gelişim potansiyelinin farkında olarak gece gündüz demeden ilçemizi daha iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz. Yeni binaların ve yapıların bir yerde yükselmesi o yerin geliştiği, dahası tercih edildiği anlamına gelmektedir. Karaköprü'müzde de her gün yeni yapıların yükselmesi ve büyüme oranı gösteriyor ki tercih edilen, gözde bir ilçemiz var. 

Karaköprü'müzde taş üstüne taş koyan herkes bizim için önemlidir ve yatırımcıların ilçemizde yapacağı yatırımlar için Karaköprü belediyesi olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Karaköprü’müz, modern yapıları, geniş caddeleri ve bulvarları ile adeta her şeyiyle modern bir şehri andırıyor.”

Konuşmaların ardından çalıştaya geçilirken, Şanlıurfa’daki yapı inşaat sektörü temsilcileri sektörün sorunları ile ilgili bilgi verdiler.

Çalıştayın sonunda Başkan Metin Baydilli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye tablo hediye etti.