Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kas erimesi (DMD) hastası olan ve 4 ağabeyini de bu hastalıktan kaybeden 28 yaşındaki Hasan Adsoy, duygularını dile getirdiği şiirlerini "Ağlayan Kelebekler" adlı ilk kitabında yayımlamanın sevincini yaşıyor. 

Ayvanat Mahallesi'nde yaşayan 10 çocuklu Saadet-Ahmet Adsoy çiftinin, 5 evladı doğuştan kas erimesi hastalığına yakalandı.

Oğullarının 4'ünü bu hastalık nedeniyle kaybeden acılı ailenin en küçük evladı 28 yaşındaki Hasan ise hastalığına rağmen, hayata küsmeden yaşamını sürdürüyor.

Tekerlekli sandalyeye mahkum bir hayat süren ve artık sadece bir parmağını kullanabilen Hasan Adsoy, yaşadıklarının imtihan olduğuna inanarak çektiği acılara sabrediyor.

Tüm ihtiyaçları anne ve babası tarafından karşılanan engelli genç, aynı hastalığa yakalanan birçok kişiyle iletişim kurarak, onlara umut aşılamaya çalışıyor.

Adsoy, kendisi için özel olarak hazırlanan bilgisayardan teknolojiyi ve güncel olayları yakından takip edip, hayattan kopmamaya çalışıyor.

Zamanının çoğunu şiir yazarak değerlendiren Hasan Adsoy, yaşadığı zorlukları anlatan "Ağlayan Kelebekler" isimli kitabını yayımlamayı başardı. İmza günü düzenleyen genç şair, kitapseverlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. 

Adsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokuldayken hastalığı nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu, bu nedenle eğitimini sürdüremediğini ifade ederek, çok sıkıntı çektiğini anlattı.

Yaşı ilerledikçe inancı gereği bunların bir imtihan olduğunu fark ettiğini dile getiren Hasan Adsoy, "Yaşım ilerledikçe hastalığın dert değil hediye olduğunu fark ettim. Bu yüzden pes etmemem gerektiğini anladım. Kitap çıkarmamın nedenlerinden biri de bu hastalığa yakalananlara umut olmaktı. İnsan isterse hastalığa rağmen bazı şeyleri başarabileceğini kanıtlamak istedim. Çok şükür Allah nasip etti ve bunu gerçekleştirebildim." dedi.

- "Yüreğimi yazıyorum herkes şiir sanıyor"

 Kitaptaki şiirleri, yaşadığı olaylardan esinlenerek yazdığını vurgulayan Adsoy, "Ben yüreğimi yazıyorum, herkes şiir sanıyor. Akşam saatlerinde dinlenirken bir fon müziği açıyorum ve şiir kendiliğinden geliyor. Sonuçta böyle bir şey ortaya çıktı. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Emekli bekçi olan baba Ahmet Adsoy (81) da yaşadıkları tüm zorluklara rağmen, oğlunun hayalini gerçekleştirmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Ev hanımı anne Saadet Adsoy da oğlunun bu mutlu gününü gördüğü için duygulandığını belirterek, "Hasan'ım yazmaya başladığında, yorma kendini diyordum. O da 'siz karışmayın, Allah'ın izniyle ben yaparım' diyordu. Çok şükür hayalleri gerçek oldu. Destek olanlardan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

İmza gününe katılan AK Parti Siverek Gençlik Kolları Başkanı İhsan Konacak da Hasan Adsoy'un herkese örnek olması gerektiği kaydetti.

Konacak, "Kendisiyle tanıştığımızda şiir yazdığını fark ettik. Şiirlerinin kitap haline getirilmesi konusunda istişare ettik. TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekilli Mehmet Kasım Gülpınar'ın katkısıyla bunu hayat geçirdik. Şimdi imza günü düzenledik. Hasan'ın hayat mücadelesi umuyorum ki bizlere de örnek olur." şeklinde konuştu.