Beyazgül, çalışmasında DEDAŞ’a zor sorular sordu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, Milletvekillerinin, Belediye Başkanlarının elektrik kesintileri konusunda seferber olduklarını belirten Beyazgül, çalışmalara katkı sağlamak için bir dosya hazırladığını açıkladı.

Beyazgül, dosya da yer alan soruları DEDAŞ’a yöneltti.

‘’50 TL’nin yasal dayanağı nedir ?’’

Beyazgül’ün DEDAŞ’a yönelttiği sorularda çok önemli noktalara değindi. DEDAŞ’a ‘’Elektrik kullansın ya da kullanmasın, vatandaştan aldığınız 50 TL’nin yasal dayanağını açıklayın’’ dedi.

‘’Şeffaf bir şekilde paylaşın’’.

Beyazgül, DEDAŞ’ın ihale şartnamesindeki personelle ilgili yükümlülükleri de kamuoyuna açıklaması gerektiğini belirterek ‘’Personeller tarafından çalışma şartları çok geriye gitmiş. Her bölümde istenilen sayıda ve vasıfta eleman yok. Mevcut elemanlar kaçmak için fırsat kolluyor. Dört uzman elemanın olması gerektiği ana merkez de 1 uzman eleman kalıyor’’ dedi.

‘’Kablo yenilenmesi için madde var mı ? açıklayın’’.

Karaköprü’deki elektrik kesintilerine de atıfta bulunan Beyazgül ‘’Karaköprü’deki hızlı yapılaşmadan dolayı kablo kesitleri yetersiz kalıyor. İhale şartlanmasında bu kabloların yenilenmesi için madde var mı ? açıklayın’’ dedi. 

İşte o soruların tüm detayı…

1.İhale şartnamesindeki personelle ilgili yükümlülüklerinizi kamuoyuna açıklar mısınız ?. Zira konuştuğumuz personeller tarafından çalışma şartlarının çok geriye gittiği, her bölümde istenilen sayıda ve vasıfta eleman olmadığı, mevcut elemanların kaçmak için fırsat kolladığı belirtiliyor. Hatta 4 uzman elemanın olması gerektiği ana merkezde 1 uzman elemanın kaldığı belirtiliyor.

2.İhale şartnamesindeki araç ve gereç yükümlülüklerinizi kamuoyuyla şeffaf şekilde paylaşır mısınız ?. Zira 2 milyona yaklaşan bir nüfusa 1 adet test aracıyla ulaşılmaya çalışıldığı, geçenlerde Hilvan’da ki bir arızada; test aracı başka bir arıza nedeniyle Hilvan’a gidemediği için tüm hattın kazılmak zorunda kalındığı doğru mudur ? Ayrıca mevcut test aracının da bozulduğu belirtilmektedir. Bu konularda kamuoyunu rahatlatacak bir açıklamada bulunur musunuz ?

3.İhale şartnamesinde arızalı kabloların tamiri için nasıl bir teknik şartname bulunmaktadır. Zira teknik olarak arızalı kabloların tamamının değişmesi gerekirken parça kablolarla birleşim yapılmakta, bu parça kısımlarda sürekli arızalandığı iddia edilmektedir.

4.Özellikle Karaköprü’de ki hızlı yapılaşmadan dolayı kablo kesitlerinin yetersiz geldiği belirtilmektedir. İhale şartnamesinde bu kabloların yenilenmesi için herhangi bir madde var mıdır ?

5.Yenişehirdeki bir arızadan Karaköprü’de etkilenmektedir. Oysa Karaköprü’de yapılacak bir trafo merkezi ile Karaköprü diğer arızalardan etkilenmeyecektir. Bu konuda bir çalışma var mıdır ? ve kimin yükümlülüğündedir.

6.EPDK şartnamesine göre yılda bildirimsiz olarak 48 kez ve 56 saat elektrik kesme hakkınız olduğu, aksi durumun tazminat gerektiği belirtilmesine rağmen, bu sayının çok üzerine çıkmış bulunmaktasınız. Bu konuda EPDK’nın bir uyarısı, Belediye veya vatandaşların tazminat talebi olmuş mudur ?

7.Elektrik kullansın ve kullanmasın her aboneden 50 tl almanızın yasal dayanağını kamuoyuna açıklar mısınız ?8.Kamuoyunda bir Türk firmasının DEAŞ’la anılması bizleri rahatsız etmektedir. Bu konuyu bertaraf için bir imaj çalışması veya halkla ilişkileri geliştirmeyi düşünüyor musunuz ?