Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bugün düzenlediği basın toplantısında gazetecilere konuyla ilgili bilgi verdi.

3 ay önce göreve başlayan ve kentin acil sorunlarına neşter atan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın birçok caddesine uzunluğu nedeniyle sığmayan Trambüs projesi ile ilgili firma ile iki kez görüşme yaptığını açıkladı.

Konuyla ilgili büyükşehir belediyesi ulaşım daire başkanlığından brifing aldığını belirten Beyazgül ‘’İlgili birime sordum. ‘Trambüs yollarımıza elverişli midir?’ diye. Arkadaşlar ‘Elverişlidir’ dedi. Nasıl diye sorduğumda ‘Bazı yerlerdeki trafik parklarını kaldırmak zorundayız’ dediler. Bende bu zor bir iş diyerek, trambüslerin mevcut körüklü otobüslerin uzunluğuna dönüştürülmesi gerektiğini söyledim. İhaleye çıkılırken, trambüsler 25 metre uzunlukta olduğu için, şartları değiştirmek için Yüksek Fen Kurulu’na müracaat ettik.  Firma da bu durumu kabül etti. Yüksek Fen Kurulu’ndan izin çıkar çıkmaz, konuyla ilgili gerekeni yapacağız. Bu şekilde olursa zarar da etmeyeceğiz. Trambüslerin ayrıca şarjları güçlendirilecek. Şarj istasyonunu Üniversite ile Abide arasına koyacağız. Hiçbir sistem kurulmadan, güçlendirilmiş şarjla bu alanda gidip gelebilecek’’ dedi.

MEDYAURFA.COM

İLGİLİ HABER