Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Göreve başlamasının ardından, vatandaşların yarım bırakılması nedeniyle mağdur olduğu projeleri tamamlayan, belediye de önemli tasarruf tedbirleri alan, vaat ettiği projeleri tamamlamak için harekete geçen Beyazgül, önemli bilgiler verdi.

‘’Çalışmalarımız tam hız devam ediyor’’

Seçim sonrası çalışmalarına hızla başladıklarını belirten Beyazgül, Karakoyun köprülü kavşağındaki alt geçişlerde asfalt çalışmalarını tamamlayarak trafiğe açtıklarını söyledi. Kalan kısımlarda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Beyazgül, projenin aslına uygun olarak tamamlanacağını açıkladı.

‘’Eyyübiye ilçesine yeşil alan kazandırılacak’’

Şanlıurfa’nın uzun yıllardır kanayan yarası olan kale eteğinin gündeki kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı ve yıkım işlemine başlandığı bilgisin de veren Beyazgül, bu alanı yeşil alan olarak Eyyübiye ilçesine kazandıracaklarını ifade etti.

‘’Çevik Kuvvet köprülü kavşağı açılıyor’’

Yine yarım bırakılması nedeniyle vatandaşların mağdur olduğu, trafik sıkışıklığının yaşandığı çevik kuvvet köprülü kavşağında asfalt serim çalışmalarının devam ettiğini de vurgulayan Beyazgül, Cumartesi günü tek şerit, birkaç gün sonra da yolun çift şerit trafiğe açılacağını bildirdi.

‘’Akçakale yolunda alt yapı çalışmaları tamam’’

Akçakale yolunda ise alt yapı çalışmalarının sona geldiğini de anlatan Beyazgül, yakın bir zamanda asfalt serim çalışmalarının başlatılacağını, 50 metrelik yolun vatandaşların hizmetine sunulacağını vurguladı.

‘’Daha sakin ve konforlu ulaşım için yeni otobüsler geliyor’’

Ulaşım konusunda kentte önemli çalışmalar yapan Beyazgül, toplu taşıma araçlarının rahatlaması, vatandaşların daha sakin ve konforlu bir yolculuk yapmaları amacıyla 57 adet yeni otobüs alındığını, kısa zaman sonra teslimlerinin gerçekleştirileceğinin de altını çizen Beyazgül, sosyal medyada su fiyatlarının artışı olduğu yönündeki iddialara da yanıt verdi. Beyazgül, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

‘’Rakip tanımıyoruz’’

Kültür ve sanat alanında da önemli girişimlerde bulunan Beyazgül, şehrin tanıtımına katkı sağlayacak etkinliklerin de devam edeceği sinyalini verdi. Önümüzdeki ay Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot festivalini vatandaşların katılımı ile gerçekleştireceklerini belirten Beyazgül ‘’Şanlıurfa fıstığı, ciğer, isot bizim değerimizdir. Bu konuda şehir olarak rakip tanımıyoruz’’ dedi.

Beyazgül’ün diğer açıklamalarından satır başları:

‘’Tasarrufa önem veriyoruz’’

Büyükşehir Belediyesi olarak tasarrufa önem veriyoruz. Giderlerimizi azaltarak, gelirlerimizi arttırmanın gayreti içerisindeyiz. Enerjide ve araç konusunda önemli tasarruf sağladık.

‘’4. Etap açılacak’’

GAP Vadisi 4. Etapta çalışmalarımız devam ediyor. Yakın bir zamanda halkımızın hizmetine sunacağız.

‘’Şanlıurfa’ya yeni meydan kazandırıyoruz’’

Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası (eski ŞANMED hastanesi) yıkım çalışmalarına başladık. Kentimize yeni bir meydan kazandıracağız.

‘’Kendi enerjimizi üreteceğiz’’

GES Projelerine (Güneş Enerji Santrali) önem veriyoruz. Kendi enerjimizi üretmenin gayreti içerisindeyiz. Amacımız enerjiye aktarılan giderleri azaltmak.

‘’Trambüs konusunda son safhadayız’’

Trambüs konusunda son safhadayız. 63 Ring hattına ek olarak Osmanbey kampüsü güzergahında da yoğunluk durumuna göre sefer düzenleyeceğiz.

‘’Oto galericiler taşınacak’’

Oto Galericiler sitesinde öncelikli olarak asfalt çalışmalarımızı tamamladık. Çevre düzenlemesi yapılıyor. En kısa zamanda taşınma gerçekleşecek.

‘’Heyecanla çalışıyoruz’’

Büyükşehir Belediyesi olarak kadim şehrimiz için büyük bir heyecanla çalışıyoruz. AK Kadrolarımızla birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Çok güzel bir uyum var. Bu birliktelik ilimize hizmet olarak yansıyacak.

İLGİLİ HABERLER...