Birbiri ardına hayata geçirilen projelerle ilçe halkı, ekonomik ve sosyal alanda yeniliklerle buluşuyor.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yatırımlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ŞUSKİ, Çevre Koruma-Kontrol Daire Başkanlığı ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, altyapı, üstyapı ve park-bahçelerdeki çalışmalarına yoğun tempo ile devam ederken, ilçe halkı yeni yatırımlarla değişime ortak oluyor.
 
ALTYAPIDA BÜYÜK REVİZYON
 
Tüm ilçelerde 'Altyapı Sorunlarına 100 Yıllık Çözümler" hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin uygulaması ile Birecik'in alt yapısı sil baştan yenilendi. Fırat nehrinin kenarında bulunan ve kış aylarında yıllardır su taşkınlarıyla sorunlar yaşayan bölge vatandaşı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
 
Bu kapsamda ilçe genelinde sistemli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi,  4 bin 700 metre kanalizasyon hattı, 3 bin 300 metre yağmur suyu hattı 25 bin metre de içme suyu hattı çekti.
 
Çalışmalarında uzun ömürlü ve kaliteli malzemeler kullanan ŞUSKİ, kırsal bölgelerde de 2016 planlaması çerçevesinde çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.
 
70 BİN METEKARE SICAK ASFALT VE 118 BİN METREKARE KİLİTLİ PARKE DÖŞENDİ
 
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Birecik'te başlatılan gelişim ve dönüşüm kapsamında 70 bin metrekare sıcak asfalt yapılırken, Birecik mahallerinde 118 bin 600 metrekare kilitli parke taşı döşeyerek ilçeyi çamur ve tozdan kurtardı.
 
İlçe merkezinin yanı sıra Kırsal İşler Daire Başkanlığınca kırsal bölgelerde yürütülen çalışmalar da yine 2016 planlaması çerçevesinde sürüyor.
 
YENİ SOSYAL ALANLAR BİRECİK'E KAZANDIRILIYOR
 
Her ilçeye semt pazarı ve semt sahası yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi'nin Birecik'te bu yöndeki hizmetler için inşaat çalışmaları tüm hızla sürüyor.
 
İlçede 590 metrekarelik bir arazi üzerinde temeli atılan semt pazarı ve 2 bin 100 metrekarelik  alan üzerinde temeli atılan spor kompleksinin çalışmaları hızla sürerken, çalışmaların bir an önce tamamlanarak komplekslerin halkın hizmetine sunulması hedefleniyor.