Birecik ilçesinde Engelliler Haftası dolasıyla etkinlik düzenlendi.

Sahil yolunda bir araya gelen engelliler ve aileleri birlikte 15 Temmuz Şehitlik Parkı'na kadar yürüdü. Burada düzenlenen programda öğrencilerin yapmış olduğu el işi ürünler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Etkinliğe katılan Kaymakam Kadir Perçi, yaptığı açıklamada, engellilerin hayatlarındaki zorlukları en aza indirmek için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Engellilerin yaşamlarının empati yoluyla en iyi şekilde anlaşılabileceğini belirten Perçi, "Örneğin hiç tekerlekli sandalyedeki çocuğunuzu bırakarak 2 dakikalığına ekmek almaya gidip geri döndüğünüzde, çocuğunuzu yüzüstü düşmüş, ağzı burnu kanamış, kanlar içinde çaresiz bir şekilde beklerken buldunuz mu? Dolmuşta, otobüste, serviste engelli çocuğunuzun davranışlarından dolayı onlarca kişinin size ve engelli çocuğunuza acıyarak baktığını hissettiniz mi?" Görme engelli bireyin 'Güneş nasıl bir şey? Renk ne demek?' gibi sorularına muhatap oldunuz mu? Eğer şimdiye kadar bunları hiç düşünmediyseniz siz bu hayatın gerçeklerini görmemişsiniz, yaşantınızda bir şeyler eksik kalmış demektir. Engellilere vereceğimiz en büyük destek onlara karşı bir tebessüm, bir selam, bir kucaklaşma olduğunu unutmayalım." dedi.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Yıldırım da Engelliler Haftası'nın farkındalık oluşturması bakımından önemli olduğunu, merkezlerinde engelli bireylere öğretmenlerin büyük bir özveri ile gerekli eğitimleri verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler, çeşitli gösteriler sergiledi.