Birecik ilçesinde iki aile arasındaki husumet düzenlenen barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Gaziantep'te yaklaşık bir yıl önce Kılıç ile Yıldırım ailesi fertleri arasında çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmesinin ardından husumet başladı. Ailelerle görüşen işadamı Serdar Balta ve kanaat önderleri aileleri aralarındaki husumeti bitirmeleri için ikna etti.

Düğün salonunda bir araya gelen aileler, okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duaların ardından kucaklaşarak aralarındaki husumeti sonlandırdıklarını belirtti.

Birlikte yemek yiyen Kılıç ile Yıldırım ailesi üyeleri, bir daha bu tür olayların yaşanmaması için dua etti.

İşadamı Balta, yaptığı konuşmada en güçlü insanın, öfkesini yenen insan olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Üzücü bir hadiseden sonra akraba olan iki aile arasına bir kırgınlık girmişti ancak Balta ailesi olarak ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle bu fitne bugün sona erdi. Elbette biz birbirimizin kederini de sevincini de paylaşmak zorundayız. Hırsla hareket edenler her zaman için zarar görmüştür. Hırsımızı ve nefsimizi hiçbir zaman ön plana çıkarmamalıyız. Yaşanan bu tatsız olayda hayatını kaybeden kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Keşke hiç yaşanmasaydı bu olay. Ama insanların bazen kendi nefislerine gücü yetmeyerek bir takım tatsız olaylar yaşanıyor Önemli olan hatayı anlamak ve yapılan yanlış yoldan geri dönmek. Bugün de barış için burada toplanan herkese teşekkür ederim." 

Barış yemeğine  Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atakan Alper, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Sadık Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.