Birecik Kaymakamlığı, eğitim gören öksüz ve yetim öğrencilere yönelik "Yetimlere Uzanan El Cennete Açılır" sloganıyla proje başlattı. 

Birecik Kaymakamlığı, ilçedeki eğitim gören öksüz ve yetim çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için başlattığı "Yetimlere Uzanan El Cennete Açılır" projesine ilk destek, Birecik Belediyesi ve Birecikli iş adamlarından geldi. 

Proje kapsamında Birecik Belediyesince ilçedeki bir restoranda organize edilen etkinliğe katılan işadamları, yetim ve öksüz öğrenciler için nakdi yardım yaptı. 

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, etkinlikte yaptığı konuşmada, yetim ve öksüzleri sevindirdikleri için hayırsever işadamlarına ve proje çalışanlarına teşekkür etti. 

Yetim ve öksüzlerin her zaman yanlarından olmaya çalıştıklarını dile getiren Perçi, şunları kaydetti:

"İlçede belirlenen öksüz ve yetim öğrencilere gönderdiğimiz mektuplarda, 'Anneniz veya babanız hayatta olsaydı ondan istediğiniz şey ne olurdu?” sorusunu yönelttik. Mektubumuza cevap veren öğrencilerin isteğini imkanlarımız ölçüsünde yerine getirerek yanlarında olmaya çalıştık. Sizlerden gelen bu yardımları yine yetim ve öksüz öğrencilerin mektuplarında yazdığı ihtiyaçları karşılamak için kullanacağız. Allah yardımlarınızı kabul etsin." 

Proje Koordinatörü Mehmet Nuri Kılınç da projenin amacı, kapsamı ve detayları hakkında konuklara bilgi verdi. 

Etkinliğe, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bahattin Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, İlçe Müftü Vekili Bayram Oyan da katıldı.