Son olarak tansiyonu yükselten bir açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı ‘ABD’nin savaş için bölgede drone uçurduğunu tespit ettik’ dedi.

İran Devrim Muhafizleri Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani ise yaptığı açıklama da, ABD’yi kendi evinin içinde vurmakla tehdit etti.

Bazı yazarlar, ABD ile İran arasında bir ay içerisinde savaş olabileceğini iddiasında bulundu.

Teori ve tespitleriyle dikkat çeken ve birçok tahmini tutan Ekonomist-Çiftçi Fatih Mehmet Bucak ‘’Amerika 18 güne kadar 180 güne kadar İran’ı yine vuramaz’ dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bucak ‘’Mr. Lindsey Graham. Senaryo şu; Suudi’ye silah satıyoruz numarası ile yığınak yapıyorlar ve İsrail’in de desteklediği Suudi-İran savaşı çıksın istiyorlar. Kuzey’den de Özbek Tacikistan ve Azerbaycan’la sıkıştırmak istiyorlar ama olmayacak. İran’a cehennemi gösterip sıcağa razı etmek istiyorlar ve İran’la masaya oturup antlaşma yapmak istiyorlar. İran, ambargodan oluşan ekonomik kaybı ki oda yaklaşık 200 milyar dolar, onu talepe diyor. Yoksa antlaşma olmaz diyor. Asgari müştereklerde birleşilecek durum hepimizin isteği ve Ortadoğu barışı. Bu arada İran-Kuzey Kore uranyum zenginleştirme projesi de göz önünde olsun. (Ne aşamada bilmiyorum. Çünkü Trump’un Kuzey Kore temasından sonra bitmiş olabilir). Çin ve Rusya ile çatışması-kaosu Amerika’nın arzu ettiği bir şey. Çünkü Çin her bakımdan rakip ve tehlike. Tek kutup isteyen Amerika Çinli iki kutuplu dünya istemiyor’’ dedi.

Bucak değerlendirmesinin bir komplo teorisi olduğunu da sözlerine ekledi.