Okul Müdür Yardımcısı Ali Demir ve öğretmenleri nezaretinde Adliyeye gelen öğrencileri, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, makamında kabul etti. Öğrenciler merak ettikleri konularda Başsavcı Uğurhan Kuş’a sorular sordu. Öğrencilere yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başsavcı Uğurhan Kuş: “Bu gördüğünüz binada hukukçular çalışıyor. Hakimler, savcılar, avukatlar ve yardımcı görevliler var. Hepimiz aynı çatı altındayız. Toplumda; hukuk ve ceza davalarıyla ligili vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözüyoruz. Hakim ve savcılık idealist mesleklerdir. Sizlerin arasında idealleri olan, topluma bu şekilde hizmet etmek isteyen arkadaşlarınız olduğunu gözlerinize bakınca anlıyorum. Burada adli ve idari görevlerimiz var. Cezaevleri de bizim sorumluluğumuzda. Cezaevlerinden çıkan eski hükümlülerimizin de topluma adapte olabilmeleri için onları Denetimli Serbestlik İl Müdürlüklerimiz vasıtasıyla rehabilite ediyoruz. Bu sayede kendi hayatlarına yön verebilen birer birey olabilmelerinin önünü açıyoruz” dedi.

Yargının; demokrasinin vazgeçilmez üç unsurundan biri olduğunu sözlerine ekleyen Başsavcı Uğurhan Kuş; “Hakim ve savcılık kariyer mesleklerdendir. Bu, sizlerin işinizi severek ve isteyerek yaptığınızda hoşnut olacağınız birer meslektir. Bütün gençlere tavsiye ediyorum. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey, çalışmak. Çok çalışarak bunu sağlayabilirsiniz. Bunun yanında, ileride önemli görevlere geldiğinizde sizler bu bölgeyi temsil edeceksiniz. Sizlerin yapacağı hizmetlerle bu bölgenin kaderi değişecek” diyerek, öğrencilere mahkemelerin görevleri hakkında bilgiler verdi. Başsavcı Uğurhan Kuş, öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, derslerinde başarılar diledi.

Öğrenciler daha sonra İdari İşler Müdürlüğü ve Medya İletişim Bürosu yetkilileri nezaretinde; mahkemeler ve savcılık birimlerini gezerek, hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarından bilgi aldı.