Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile TÜKETBİR Başkanı Bülent Tunç, hayvancılık ve yem sektörüyle ilgili çalışmaları istişare ettiler.

TÜKETBİR Başkanı Tunç, Bakan Pakdemirli’ye sektörde yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Yüksek zamlar geldi.

Tunç ve yönetim kurulu üyeleri, özellikle de son iki ayda besi yemine yüksek zamların geldiğini, besicilerin sattığı hayvan kadar ahırlarına hayvan bağlayamadıklarını ifade etti.

Birçok ahır boş kaldı.

Birçok ahırın boş olduğunu da bildiren Tunç, kesim fiyatlarının düştüğünü, besicinin zararda olduğunu da vurguladı. Birliklerin üyelerinden aidat toplamada zorlandıklarının da altını çizen Tunç ‘’Birlikler desteklenmeli ve destek miktarı artmalı. Kayıtlı ekonomi için bu husus önem arz ediyor. Sayın Bakanımızın önderliğinde ve mücadelesiyle sorunların çözüme kavuşacağına inanıyoruz’’ dedi.

Besiciyi mağdur etmeye vereceğiz.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ise yerli besiciyi mağdur etmeyeceklerini, ahırları doldurarak üretime devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Ziyarette; Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, Osman Uzun, Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Türkiye Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut, Muhasip Üye Şaban Çetizli, Üyeler Mehmet Taneli, İdris Yavuz, Hüseyin Yılmaz, Danışman Hüseyin Velioğlu, Niğde TÜKETBİR Şube Başkanı Aliyye Yılmaz hazır bulundu.

Ziyaretin sonunda TÜKETBİR Başkanı Tunç, Bakan Pakdemir’liye ziyaretleri anısına özel bir deri halı hediye etti.