Memleketi Şanlıurfa’ya gelen, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan Büyükhatipoğlu, kentte birçok önemli ziyarette bulundu.

Büyükhatipoğlu, kentte ilk olarak  ‘’Tarımsal Üretimde Basınçlı Sulama Sistemlerinin Önemi ve Kullanımının Yaygınlaştırılması ile Tasarruflu Sulama Çalıştayı’’nı gerçekleştirdi. Çalıştay’da konuyla ilgili kurumlar ve çiftçiler bilgilendirildi.

Daha sonra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte Kırsal Kalkınma ve Yatırımların Desteklenmesi programında Genç Çiftçilere Akkaraman koyunu dağıtan Büyükhatipoğlu, kentin tarım alanındaki sorunlarının giderilmesi için sivil toplum kuruluşları ile fikir alışverişinde bulundu. Büyükhatipoğlu, ziyaretlerinde Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün çalışmarı ile ilgili de Sivil Toplum Kurulu Başkanlarını bilgilendirdi.

Ziyaretleri kapsamında kentte ilk olarak Şanlıurfa Esnaf ve Odalar Birliği Başkanlığına gitti. Burada esnaflar ve oda başkanı Şefik Bakay ile bir araya gelen Büyükhatipoğlu, Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretleri kapsamında TÜMSİAD ve MÜSİAD Şanlıurfa Şubelerini ziyaret etti, burada sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü. Oda başkanlarına Milli Tarım Projesini anlatan Büyükhatipoğlu, STK Başkanlarıyla fikir alışverişinde de bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı da makamında ziyaret eden Büyükhatipoğlu, burada kurum personeli ile toplantı gerçekleştirdi. Murat Çakmaklı, kurumun çalışmalarıyla ilgili Büyükhatipoğlu’na brifing verdi.

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Büyükhatipoğlu, Şanlıurfa Ticaret Borsası’nı da ziyaret etti. Büyükhatipoğlu, Borsa Başkanı Mehmet Kaya ve üyelerine toplantı da hayvan yetiştiricilerine verilen hibe ve desteklerle ilgili bilgi verdi.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise bilgilendirme sonrasında Büyükhatipoğlu’na ilgisinden dolayı teşekkür etti.
 
Büyükhatipoğlu Şanlıurfa'da, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu’nu ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali’yi makamlarında ziyaret ederek başarı dileğinde bulundu.