Fuarın açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret ve Sanayi Genel Müdürü Şanlıurfalı Bürokrat Uğur Büyükhatipoğlu yaptı. Büyükhatipoğu, fuar da katılımcılara hitap da etti. Büyükhatipoğlu, sanayicilere Türkiye'nin sanayideki hedeflerini anlattı.

İFO Fuarcılık tarafından AYSAD’ın (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteği ile bu yıl 15.’si gerçekleştirilen Uluslararası Asansör İstanbul, kapılarını açtı. Alanında Dünya’nın en büyük üç fuarından birisi olan Asansör İstanbul’un Tüyap’taki 2017 buluşmasına, aralarında teknolojileriyle sektöre yön veren global markaların da olduğu 22 farklı ülkeden 300’ün üzerinde firma katılıyor. Konut ve ticari bina asansörlerinden hastane asansörlerine, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılardan oto asansörlerine, yük ve servis asansörlerinden yürüyen merdivenlere kadar farklı kategorilerde yeniliklerin sergilendiği fuar 26 Mart 2017 Pazar akşamına kadar açık olacak.

Tüyap Beylikdüzü’nde bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Asansör İstanbul’da asansör aksamı üreticileri ve tedarikçileri, asansör taahhüt firmaları, danışmanlık şirketleri, eğitim kurumları, montaj ve güvenlik ekipman firmaları ile onaylanmış kuruluşlar katılımcı olarak yer alıyor. 1992’den beri asansör ve yürüyen merdiven sektörlerini buluşturan fuarı, başta inşaat ve yapı sektörünün temsilcileri olmak üzere, apartman yöneticilerinden bina sahiplerine, asansör kullanıcılarından, proje, mimarlık, mühendislik ve danışmanlık firmalarına kadar geniş bir profil ziyaret ediyor.

Dünya genelinde 10 milyon asansör her gün milyarlarca yolcu taşıyor!

Şu anda Dünya genelinde 10 milyon civarında asansör bulunurken, Avrupa’daki 5 milyon 850 bin asansörü her gün 1milyar kişi kullanıyor. Türkiye’de ise aktif durumdaki 450 bin asansöre, günde yaklaşık 80 milyon giriş oluyor. İnsan yaşamında en sık kullanılan ulaşım araçlarından birisi olan asansörlerin düzgün işlemesi ve olası kazaların önüne geçilebilmesi için kontrollerinin yapılması gerekiyor. 2016 yılında Türkiye genelinde kontrolü yapılan 280.042 asansörün yüzde 73’üne kırmızı, yüzde 3’üne de sarı etiket iliştirilirken, takibi yapılan bu asansörlerin yarıdan fazlası kırmızı-sarı etiketten mavi ve yeşil etikete geçti.

Sektör, şehirdeki yüksek binaları demir ağlarla örüyor!

Sektör rakamlarına göre Türkiye’de sadece geçtiğimiz yıl İstanbul-Gaziantep arasındaki 1.250 kilometrelik tren yolunu kat edebilecek uzunlukta asansör rayı döşendi. Bu da yılda ortalama 25 bin yeni asansörün devreye girmesi anlamına geliyor.

Asansöre dair gündemler fuara taşınıyor!

Asansör İstanbul 2017’nin etkinlikleri kapsamında AYSAD ve ELA (Avrupa Asansör Derneği) desteğiyle düzenlenen ve uluslararası konuşmacıların söz alacağı zengin içerikli bir programın yanı sıra, İSGDER İş Güvenliği Uzmanları Derneği’nin organize edeceği Asansör ve İş Sağlığı & Güvenliği konulu oturumlar alacak. Her biri alanında uzman konuşmacıların söz aldığı ve katılımın ücretsiz olduğu oturumlar, fuar süresince devam edecek.