Kısa sürede tasarruf ettirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte tasarrufa geçti. Seçim öncesinde verdiği sözleri bir bir tutan Beyazgül, 1 milyarı aşkın borçla teslim aldığı iddia edilen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini, aldığı önlemlerle kısa sürede tasarruf ettirmeyi başardı.

Araç saltanatına son verildi.

MEDYAURFA.COM editörlerinin edindiği bilgilere göre Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatıyla mesai saatleri dışında kullanılan araç saltanatına dur denildi. Belediye araçları akşam mesai bitiminden itibaren belediyeye ait garajlara çekilmeye başlandı. Öte yandan belediye araçlarına büyük bir garaj yapılacağı, tüm araçların mesai bitiminin ardından  orada toplanacağı da edinilen bilgiler arasında yer aldı. Büyükşehir Belediyesi'nde onlarca kiralık aracında sözleşmesinin fesh edildiği öğrenildi.

Mesaiye zamanında gelmeyenlere sıkı takip.

Öte yandan Beyazgül, mesaiye zamanında gelmeyen personeli de takip altına aldı. Her gün sabahın ilk ışıklarından itibaren mesaisine başlayan Beyazgül, parmak izi takip yoluyla personelin işe geliş gidiş saatlerine sıkı denetim getirdi.

İmza yetkileri alındı.

Beyazgül, tasarruf tedbirleri kapsamında belediye de bazı birim yetkililerinin imza yetkilerini aldı. Beyazgül’ün tedbirleriyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi milyonlarca lira tasarruf etmiş oldu.

ŞUSKİ’de büyük tasarruf! Kiralık araçlar iade edildi.

Öte yandan ŞUSKİ Genel Müdürlüğü görevine getirilen Emin Özçınar’ın ardından kurum da önemli tasarruf tedbirleri alındı. Beyazgül’ün talimatı ile Genel Müdür Özçınar tarafından 15 kiralık araç, ilgili şirkete iade edildi. ŞUSKİ’nin uzun bir zaman sonra ilk kez piyasaya borç ödemeye başladığı, DEDAŞ ile yapılacak olan anlaşmadan sonra kurumun her ay 2 milyon TL daha az elektrik ödeyerek tasarruf tedbirlerinin arttırılacağı öğrenildi. 

10 milyon EURO hibe verilecek.

Yine ŞUSKİ'de önemli bir tasarruf hamlesi gerçekleştirileceği de edinilen bilgiler arasında yer aldı. ŞUSKİ'nin AB'den alacağı 10 milyon EURO hibe parayla Harran ve Akçakale'ye içme suyu götüreceği ve projenin hibeyle yapılacağı belirtildi.