Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, konuyla ilgili sorulara yanıt verdi.

Bugün ELRUHA Otel’de basın toplantısı düzenleyen Başkan Beyazgül, ‘Büyükşehir Belediyesi’nin 1.5 milyar borcu mu var ?’ sorusuna yanıt verdi.

Beyazgül ‘’Bize bildirilen borç 1.5 milyar değil biraz daha aşağısında bir rakam’’ dedi. Borç durumunu çokça ifade etmek durumunda olmadıklarını belirten Beyazgül ‘’Bize bildirilen rakamların resmi kurumlardan teyitlerini çokça almadım ama borcun olduğu doğru. Daha önceki belediyelerden gelen borçlar var. Sigorta, maliye, enerji borçları var. Bu konuda elimizin, kolumuzun bağlanması söz konusu değil çünkü çalışmalarımızı yapıyoruz. Beton, stabilize, asfalt yol çalışmalarımız devam ediyor. İhalelerimiz devam ediyor. Borçlarımızı dönüştürememek gibi bir durumda söz konusu değil. Tasarruf tedbirlerimiz devam ediyor. Enerji de tasarrufa gittik. Ticari tarifeden aldığımız enerjiyi sanayi tarifesine düşürdük. Yüzde 18 civarında tasarruf sağladık. Buda 2 milyon civarında bir rakam ediyor. Bizden önceki belediye başkanımızda elinden gelen gayreti göstermiştir’’ dedi.   

Öte yandan, MEDYAURFA.COM editörlerinin edindiği bilgilere göre Büyükşehir’in borcunun eski parayla 1 katrilyon 200 milyar olduğu öğrenildi.

MEDYAURFA.COM