31 Mart seçimlerinin ardından Büyükşehir Belediyesinde yeni dönem başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı, 13 İlçe Belediye Başkanı ve 71 Meclis üyesi olmak üzere toplamda 85 üyeden oluşan Büyükşehir Belediye Meclisi; Meclis Başkan Vekili, Encümen Üyeleri ve Katip Üyelerinin seçimi ile gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Meclisini ilk oturumunda yapılan Meclis Başkanlığı Seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kaytan 75 oy olarak Başkan Vekilliğine, Serdar İzol da 68 oy alarak 2. Başkan Vekilliğine seçildi.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi seçimlerinde de Büyükşehir Meclis Üyesi Faruk Bayuk 59 oy, Serdar Şenlikoğlu 61 oy, Kamil Nazım Kankılıç 61 oy, İzzet Özağaçhanlı 57 oy ve Mehmet Kete 61 oy ile Büyükşehir Belediyesi Encümen üyeliğine seçildi.

Öte yandan meclisin en genç üyesi olan Salih Saraç ve Leyla Yavuzer'in geçici divan katipliği yaptığı mecliste yapılan oylama sonucu Büyükşehir Belediye Meclis Divan Kâtipliğine ise 66 oy ile Ahmet Haşim İnan ve 61 oy ile İmam Fidanoğlu getirildi. Yedek Divan Katipliğine de 64 Oy ile Mehmet Aydoğan ve 61 oy ile Adil Çiçek seçildi.

Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk oturumunu açarak alınacak tüm kararların Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Beyazgül, “Halkın iradesi ile seçilerek Şanlıurfa’ya hizmet için bugün Büyükşehir Belediye Meclisimizi oluşturduk. İnşallah halkımızın gönlündeki arzu ettiği hayırlı hizmetleri yapmaya vesile olacağız. Şanlıurfa’mız için hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.