Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen sanığa 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ali Zararsız ve avukatı katıldı.

Sanık Zararsız, duruşmadaki savunmasında, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını ve "ByLock" programını kullanmadığını öne sürdü. 

"ByLock" programının kapattığı hat üzerine kurulduğunu iddia eden Zararsız, "FETÖ örgütünü lanetliyorum. 2015 yılında kapattığım hat üzerinden ByLock kullanıldığı iddia edilmektedir. Bu program hakkında emniyette ve savcılıkta bana soru sorulmadı. ByLock tespitinin mor beyin olarak olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir içeriği yok. Ben bu programı kullanmadım. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu. 

Sanığın avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, tahliye talebinde bulundu. 

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, emniyet raporları ile "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen ve hakkındaki deliller sabit olan sanığın cezalandırılmasını istedi. 

Mahkeme heyeti, Zararsız'ın "suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan 11 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.