Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, Tel Abyad ilçesine terör örgütünün astığı ABD bayrağına ilişkin değerlendirmeler de bulundu.

Bozoğlan, PYD’nin bayrak asmasıyla ilgili yaptığı açıklama da ‘’Bunun birçok nedeni olabilir. PYD böylelikle etkin temizlik yaparak işgal ettiği kentte kendini kamufule etmeye çalışıyor’’ dedi.

Türkiye’ye terör sorunuyla daha fazla uğraşmaması için sınırdaki terör örgütlerine müsaade etmemesini ifade eden Emin Bozoğlan, PYD’nin ABD bayrağını asmasının olası Türkiye müdahalesinin önüne geçmek için olabileceğini ifade etti. PYD’nin sınırdaki varlığının, PKK’dan daha tehlikeli olduğunu altını çizen Bozoğlan ‘’PYD’nin kamplarında yetiştirilen teröristler, sınırdan geçerek PKK saflarında katliamlara başlıyor.

"Türkiye'nin terör sorunuyla daha fazla uğraşmaması için sınırdaki PKK/PYD ve DAEŞ gibi örgütlere müsaade etmemesi gerekiyor. Tel Abyad Kürt yerleşim yeri değil, PYD burada etnik temizlik yaptı. Tel Abyad, Arap ve Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı bir yerdi. PYD, etnik temizlik yaparak işgal ettiği kenti ABD bayrağı asarak kamufle etmeye çalışıyor. Türkiye'nin olası müdahalesinin önüne geçmek için böyle bir yol izlemiş olabilirler ama buna taviz verilmemeli çünkü PYD'nin sınırdaki varlığı, PKK'dan da tehlikeli. PKK ile zaten bir mücadele var ama bunlar sınır ötesinde oldukları için müdahale imkanı da yok. PYD'nin kamplarında yetiştirilen teröristler sınırdan geçerek PKK saflarında katliamlara başlıyor. Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. PYD zaten onlara hizmet etmiyor. Etseydi Türkiye’deki konaklama merkezlerinde bu kadar kürt olmazdı." Dedi.