İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Nedim Atilla’yı çalışma ofisinde ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

2004 yılında Türkiye’nin en genç muhtarı olan ve bir süredir de İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini sürdüren Mehmet Fedai Çakmaklı, gündemi değerlendirdi.

‘’Birinci sınıf tarım arazileri imara açıldı’’

Başkan Çakmaklı, açıklamalarında birinci sınıf tarım arazilerinin imara açıldığını iddia ederek tepki gösterdi. Dünyanın süper güçlerinin önümüzdeki yıllarda çok ciddi gıda sorunu olacağı uyarılarını hatırlatan Çakmaklı ‘’Fırat Havzası ve Şanlıurfa’nın verimli toprakları çok önemli. Bu toprakların çoğunu heba ediyoruz. Defalarca dile getirdik. Herhangi bir önlem alınmadı. Neredeyse Akçakale’ye kadar gecekondu tarzında imar verilmiş. Şanlıurfa 10 yılda büyüdü gelişti fakat gecekondu tarzı çarpık bir kentleşmeyle karşı karşıya kaldık. Bunun acısını 15-20 yıl sonra hissedeceğiz. Mesela iyi bir örnek vermek gerekirse Diyarbakır’a gittim. Orası terör bölgesi. Ada şeklinde aynı kat inşaatlar şeklinde bölgeyi aynı hizada imara açmışlar. Kendimi gelişmiş batı illerindeymiş gibi hissettim’’ dedi.

‘’Çiftçimiz zor durumda’’

Çiftçilerin yaşadığı sorunlara da değinen Çakmaklı, DEDAŞ ile ilgili çok ciddi sıkıntıların olduğunu, çiftçilerin mağdur, üreticilerin perişan durumda olduğu belirtti. Çakmaklı ‘’Desteklemelere kanunsuz bir şekilde el koyuluyor. Çiftçimizin gelir seviyesi şuan çok düşük. Dışa bağlı yanlış bir tarım politikamız var. Sertifikalı tohumlarımızın tamamı yabancı menşeli. Verimin çok düşük olmasının yanı sıra ciddi maliyetler ve yüksek girdiler var. Tarım bölgesi olduğumuz için çiftçimizin yaşadığı sorunlar esnafa da yansıyor. Şanlıurfa ekonomik krizi en çok yaşayan illerimizin başında geliyor’’ dedi.

‘’Ekonomik sıkıntılar mutfağa yansıyor’’.

Çakmaklı, ekonomiye yönelik değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye’de bir geçim sıkıntısı olduğunu vurgulayan Çakmaklı ‘’Aile içerisinde ciddi sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılar mutfağa yansıyor. Buda ailenin tüm bireylerini etkiliyor. Bu konuda üzgünüz. Elimizden bir şey gelmiyor ve rahatsızız. Ümit ediyoruz ki ekonomik sıkıntılarımız bir an önce aşılır. Boşanmalar evlenmelerin önüne geçmiş. Bu konuya ciddi bir şekilde ele alınmalı. Biz Diyanet’i dini vatandaşa anlatan bir kurum olarak biliyorduk. Şanlıurfa’da il müftümüz Cumhuriyet Resepsiyonunda dua okuyacağı sırada 1974 Kıbrıs Barış Harekatını karalayarak ‘’O dönemde acizdik, şimdi çok güçlüyüz’’ şeklinde ifadeler kullandı. Tarihe altın harflerle yazılan bir harekatı karaladı, barış pınarı harekatını övdü. Barış Pınarı Harekatını bizde destekliyoruz fakat bu şekilde anlatması bizi rahatsız etti. Diyanet, bu işlerle uğraşacağına boşanmanın dinimizce tavsiye edilmediğini camilerde Cuma vaazlarında anlatsın’’ dedi.  

‘’Bizi öcü gibi görüyorlar’’.

İYİ Parti İl Başkanı Çakmaklı, İYİ Parti olarak amaçlarının ortamı germek değil, yapıcı eleştirilerle kentin sorunlarının çözümlerine katkı sağlamak olduğunun da altını çizdi. Bu konuda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e teşekkür eden Çakmaklı ‘’Sayın valimiz Şanlıurfa için bir değerdir. Büyük bir şanstır. Valimiz dışındaki yöneticilerden rahatsızız. Bazı kurum amirleri bizi gördükleri zaman selam vermek istemiyorlar. Bizi öcü gibi görüyorlar’’ dedi.

‘’Vatani görevimizi yapıyoruz’’.

Başkan Çakmaklı, açıklamasında ‘’İYİ Parti, AK Parti ile ittifak yapacak’’ iddialarına da yanıt verdi. Çakmaklı ‘’Bizler İYİ Parti’de vatani görevimizi yapıyoruz. Sayın Genel Başkanım ve yol arkadaşlarım demokrasi adına ciddi bir mücadele verdiler. Yandaş medya partimizi sürekli bir yerlere yakıştırmaya çalıştı. İYİ Parti hiçbir partinin arka bahçesi değildir. Vatanını ve milletini seven herkesin ortak buluştuğu bir partidir. Türkiye’de huzur, refah ve adalet ortamının sağlanması ana hedefimizdir. Güven ortamıyla birlikte ülkemize tekrar yatırım yapılmasını sağlamaktır. Şimdilerde partimiz ve AK Parti arasında bir ittifak olacağını iddia ediyorlar. Oysaki biz bu partiyi kimsenin maşası olarak kurmadık’’ dedi.

İLGİLİ HABERLER...