Diktiği fidanlara can suyunu veren Başkan Canpolat, “Yemyeşil bir Haliliye ve Şanlıurfa dedik. Bu bağlamda gerek belediye olarak yapmış olduğumuz parklarda ağaç dikim faaliyetleri gerekse başka kurumların fidan dikimleri ile ilgili etkinliklerinde aktif rol üstleneceğiz” dedi.

Haliliye Belediyesi, Harran Üniversitesi ve Yükseliş Kolejinin işbirliği ile Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Başkan Mehmet Canpolat, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Yükseliş Koleji öğretmenlerinden Mehmet Ali Sezer ve Bekir Toy’un katıldığı etkinlikte, Haliliye Belediyesi tarafından temin edilen fidanlar öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler, dağıtılan fidanları dikerek, doğaya ağaç desteğinde bulundu. Başkan Mehmet Canpolat da, öğrenciler ile birlikte fidanları toprakla buluşturdu. Diktiği fidanlara can suyunu veren Başkan Canpolat, yemyeşil Haliliye, yemyeşil Şanlıurfa için benzer etkinliklere katkı sunacaklarının altını çizdi.

Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Başkan Mehmet Canpolat, “Haliliye Belediyesi olarak Harran Üniversitesi ve Yükseliş Koleji ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdik. Yükseliş Kolejinin öğretmen ve öğrencilerini kutluyorum. Sonuçta her ağaç bir fidan, bir fidan bir insandır. Geleceğimiz ile ilgili olarak insanlarla birlikte bu fidanlarda büyüyecek. Sonuçta oksijen ve enerji üretecek. Gençlerimiz için, geleceğimiz için inşallah bu tip projeleri belediye olarak destekliyoruz. Desteklemeye de devam edeceğiz. Yemyeşil bir Haliliye ve Şanlıurfa dedik. Bu bağlamda gerek belediye olarak yapmış olduğumuz parklarda ağaç dikim faaliyetleri gerekse başka kurumların fidan dikimleri ile ilgili etkinliklerinde aktif rol üstleneceğiz. Efendimizin de söylediği gibi; ‘kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin’ felsefesinden kaynaklı, dini inancımızdan da kaynaklı bizler ağaç dikimleri olsun, Şanlıurfa’nın daha yeşil olması ile ilgili çalışmaları hem yapacağız hem de destekleyeceğiz” dedi.

Yükseliş Koleji öğretmenlerinden Mehmet Ali Sezer de, Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat’a verdiği destek için teşekkür ederek, “Haliliye Belediyesi, Haran Üniversitesi ve Yükseliş Kolejimizin iş birliği ile fidan dikimi gerçekleştirdik. Fidanları bizlere sağlayan Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ise yeşilin doğa için ne kadar kıymetli olduğunun altını çizerek, benzer etkinliklerin doğaya ve insanlığa vereceği öneme vurgu yaptı.

Başkan Mehmet Canpolat, etkinliğin ardından kampüsten ayrıldı.