Ulusalcı sol çizgide yayın yapan gazeteler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “1 Usta 10 Çırak” programında yaptığı açıklamaları çarpıttı.

BAKAN ÇELİK NE DEDİ, ONLAR NE YAZDI!

Bakan Çelik, milletvekillerinin milletin gerçek vekili olması gerektiğini belirterek  "Biz hiçbir milletvekilinin tutuklanmasından yana değiliz. Kanun var. İfade verin diyorsunuz; vermem diyorlar. Biz de diyoruz ki 'burası dingonun ahırı değil.' Sen milletin vekili olacaksın. Milletin vekiliyseniz tutuklanması olabilir mi! Kanun karşısında herkes eşit. 'Git ifade ver' deniyor. 'Gitmem diyor. Suç işleme imtiyazın var mı senin. Ben suç işlerim ama hesap da vermem diyor. Şu duruşu görüyor musunuz. Yargıyı tanımaz. Sırtımı da teröre dayarım. Sonra ne yaparsın talimatı da oy aldığım insandan değil, dağdan alırım. 'Biz de diyoruz ki, burası dingonmun ahırı değil. Burası hukuk devleti'' ifadelerini kullanmıştı.

BÖYLE ÇARPITTILAR

Çelik'in konuşmasını çarpıtan gazetelerin, 'Çelik de Erdoğan ile ters düştü' başlığı 'pes' dedirtti. Gazetelerin haberi sunuş şekli büyük tepki çekti.




KAYNAK: HABER 7