Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde düzenlenen; Kalkınma Bakanlığı Müşaviri Doç. Dr. Abdulkerim Gök ve  Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak’ın ; Sanayicilere, müteşebbislere, kurum ve kuruluş amilerlerine bilgiler verdiği;  cazibe merkezleri programı bilgilendirme toplantısında konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya; Şanlıurfa gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki birçok  ili kapsayan cazibe merkezleri programı ile ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bir sıçrama olacağına inandıklarını söyledi.

 ŞANLIURFA’NIN PROGRAMA ALINMASI BİZLERİ ÇOK SEVİNDİRMİŞTİR

Gerek tarım, gerekse sanayi ve turizm alanında yüksek bir potansiyele sahip olan Şanlıurfa’nın cazibe merkezleri programına alınmasının Şanlıurfa adına çok sevindirici olduğunu kaydeden Başkan Kaya; "Cazibe merkezleri projesi uzun süredir üzerinde çalışılan bir projeydi. Bu konuda Başbakanımızın talimatıyla Kalkınma Bakanlığımızın koordinasyonunda söz konusu bölge milletvekillerinin de katılımıyla çeşitli toplantılar düzenlemiş, bölgenin ihtiyaçlarıyla ilgili kısa orta ve uzun vadeli planlar yapılmıştır.  Şanlıurfa’ya büyük bir sevgi duyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a bakanlarımıza ve milletvekillerimize ve bürokratlarımıza bu çalışma için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İSTİHDAM ORANI BÜYÜK ÖLÇÜDE ARTACAK

Özellikle terörün yıllardır ekonomisini ve gelişmişlik düzeyini körelttiği illerimizin yeniden bir refah düzeyine doğru yol almasını çok olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kaya, Bu bağlamda bu projenin hem Şanlıurfa gibi gelişmiş ve gelişmekte olan şehirlerimiz ve programdan faydalanacak olan diğer illerimiz  için bir fırsat olduğunu düşüncüklerinmi söyledi.

  Proje ile birlikte; bölgede önemli ölçüde ekonomik gelişmeler olacağını ve istihdam oranının büyük oranda artacağına da vurgu yapan Kaya, "Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerimizde biliyorsunuz ki terör olaylarında büyük sıkıntılar yaşadık. Ülke ekonomisi bakımından da her taraftan bizlere saldırdılar, fakat 15 Temmuz olaylarını da yaşadık ve gördük. Bu millet el ele verip dik durursa, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hükümetimizle Başbakan’ımızla ve Bakanlarımızla bu ekonomik sıkıntıların ve terör olaylarının da üstesinden geleceğimize  inanıyoruz.” dedi.

TERÖR OLAYLARININ SONU GELECEK

 23 ili kapsayan bu paketle birlikte illerin  hem ekonomik açıdan daha iyi olacağını hem de terör olaylarının da sonunun geleceğine değinen Kaya;  "Bu paket, özel de zaten kendi illimiz açısından genelde de ülkemiz açısından, büyük yatırımlara ve üstün teşviklere  ön ayak olacak. Bunlarla da ekonomimizin canlanacağına ve dışarıdan yabancı yatırımcıların da ilimize geleceğine inanıyoruz. İlimiz gerçekten her yönüyle, özellikle turizm ile ilgili konularda potansiyeli çok iyi olan bir il. Projenin hayata geçmesiyle birlikte büyük oranda ekonomik gelişmeler yaşanacak ve istihdam oranı artacaktır.

Buradan diyoruz ki iş adamlarımız ve girişimcilerimiz bu süreci iyi takip etsinler bu destekten Şanlıurfamızı en üst seviyede faydalandıralım.” diye konuştu.

ŞANLIURFA İLK 5 İLİN ARASINDA YER ALIYOR

Cazibe merkezleri programı kapsamında yer alacak olan projeler hakkında bilgi veren Kalkınma Bakanlığı Müşaviri Doç. Dr. Abdulkerim Gök ise; proje başvurularının 27 Şubat 2017 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Projelerin başvuru süreciyle ilgili bilgilendirmede bulunan Gök, Proje başvurularında Şanlıurfa’nın ilk 5 ilin arasında yer aldığını söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak ise;  cazibe merkezleri programı kapsamında yer alacak olan projelerle ilgili teknik bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirdi.

 Gerçekleştirilen toplantıya; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcıları; Cemal Yıldız, İsmail Bereket, Meclis Üyeleri, Kurum amirleri, STK temcilsileri ve çok sayıda davetli katıldı.