Vatandaşların kötü koku ve görüntüye maruz kalmaları için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Özbek Mahallesinden Suriye sınırına kadar uzanan yaklaşık 7.5 km uzunluğundaki taşkın su deresinin temizliğinin bir hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, 30 Mart yerel seçimlerinden bu yana Antep Deresinin 15 kez temizlendiğini söyledi. Temizlik çalışmalarının peryodik olarak devam ettiğini ifade eden Daşkıran, "İlçemizin ortasından geçen ve yaklaşık 7.5 km uzunluğunda olan Antep deresinin 30 Mart yerel seçimlerinden bu yana 15. temizliğini gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz temizlik işleri müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından deremizin temizliğini yapmaktayız. Daha önce yapmış olduğumuz toplantıda mahalle muhtarlarımıza dereye sahip çıkmalarını istemiştik. Dere çöp alanı değil. Bu konuda muhtarlarımızdan destek bekliyoruz. Ayrıca temizlik çalışmalarının ardından deremizde ilaçlama çalışması da yapılacaktır. Vatandaşlarımızdan ricamız bu dereye sahip çıkmalarını istiyoruz. Halkımızın sağlığı bizim için önemli." diye konuştu.

Bahçelievler Mahalle Muhtarı Abidin Kaya da daha önce Belediye Başkanı Menderes Atilla başkanlığında yapılan toplantıda Antep deresinin temizleneceğinin belirtildiğini ve temizlik çalışmalarının başlaması dolayısıyla memnun olduklarını söyledi.

Turgut Özal Mahalle Muhtarı Mehmet Sait Avcı ise, "Belediye başkanımıza derenin temizlenmesiyle alakalı olarak taleplerimiz oldu. Bugün taleplerimiz doğrultusunda derede temizlik çalışmaları yapılıyor. taleplerimizi dikkate alan Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Selahattin Eyyübi Mahalle Muhtarı Murat Bulgan da, derenin temizliği konusunda belediyenin göstermiş olduğu hassasiyet dolayısıyla teşekkür etti.