Zahiriye Camisinde düzenlenen basın açıklamasına yüzlerce kişi katıldı. “Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında “Kudüs Filistin’in başkentidir, başkenti olarak kalacaktır” pankartı açıldı. Basın açıklamasına Ak Parti Ceylanpınar ilçe Başkanı Halid Şimşek, Belediye Başkan Vekili Cemal Karatay, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, Memur Sen ilçe Başkanı Mustafa Turan, Engelliler Dernek Başkanı İsmail Coşkunkan’ın yanı sıra birçok STK üyeleri ile vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını AK Parti Ceylanpınar ilçe başkanı Halid Şimşek okudu. Şimşek, çevresi mübarek kılınan, İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali’nin asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

KUDÜS İSRAİL’İN BAŞKENTİ OLMAYACAKTIR

İsrail, meşru bir devlet olmadığını vurgulayan Şimşek, İsrail’in birr terör örgütü olduğunu belirtti. “İsrail, bu coğrafyanın doğal bir üyesi değil bir işgalcidir.” Diyen Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazze’de akan kanların asıl sorumlusu İsrailli canavarlar olduğu kadar aynı zamanda ABD emperyalizmidir.  ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması uluslararası hukuk açısından da yok hükmündedir. Kudüs, İsrail başkenti olamayacaktır. Buna hem tarih, hem insanlık vicdanı, hem de inancımızın derin miras ve kadim hakları müsaade etmeyecektir. Bizler için yok hükmünde olan sözde İsrail, zulümle abad ve muktedir olunamayacağını elbet görecektir.”

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZIÇİZGİSİDİR

Müslümanlar olarak, Kudüs’ün namusunu korumanın, tarihin yüklediği mukaddes bir sorumluluk olduğunu ifade eden Şimşek, “Ümmetin onuru Kudüs’ün, bu tarz oldu-bittilerle işgal girişimine karşı Selahaddin Eyyubi gibi dimdik duracağız. İsrail’in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.” dedi.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.