Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaklaşık 2 buçuk yıl önce polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar'ın evlerinde şehit edilmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. 

Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 10. duruşmasında, "devletin birliği ve ülke bütünlüğü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" suçlarından müebbet hapsi istenen tutuklu sanıklar,  Sedat ve Hüseyin Aydın ile Naci Yılmaz'ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla dahil olduğu mahkemede Hasan Aydın ise hazır bulundu.

Sanık yakınlarının ve avukatlarının da katıldığı duruşmada, mahkeme başkanı sanıkların suçlarını tekrar okudu.

Sanıklardan Hasan Aydın, Kürtçe yaptığı savunmasında üzerine atılı suçları kabul etmediklerini ve olayla ilişkilerinin bulunmadığını iddia etti.

Avukatlar ise olaya ilişkin yeterli delilin bulunmadığını öne sürerek, müvekkillerinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların dördünün de tutukluluk halinin devamına karar vererek, Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

Terör örgütü PKK mensupları, 22 Temmuz 2015'te Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ı evlerinde şehit etmişti. Tutuklanan 9 zanlıdan 5'i önceki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.