Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen ve bu yıl ikincisi yapılacak olan satranç turnuvası Servet Tazegül Spor Salonunda oynanacak. Bir hafta sürecek turnuvaya Ceylanpınar Belediyesi Satranç takımı adına 4 profesyonel sporcu ile katılacak.

42 ülkeden sporcunun katılması beklenen satranç turnuvasına yaklaşık 700 sporcunun katılması bekleniyor.

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ

Turnuva öncesi bir açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, yeni kurulmasına rağmen Ceylanpınar Belediyesi satranç takımının büyük başarılara imza attığını söyledi. Yıl içerisinde 2 resmi ulusal turnuvaya katıldıklarını aktaran Başkan Atilla, elde etmiş oldukları başarılarla Şanlıurfa'da tarih yazdıklarını belirtti.

Mersin'de düzenlenecek olan satranç turnuvasında Ceylanpınar Belediyesi satranç takımı sporcularından büyük başarılar beklediklerini ifade eden Başkan Atilla, "İnanıyorum ki ulusal bazda rakip tanımayan satranç takımımız ilk kez katılacağı uluslararası satranç turnuvasında da büyük başarılara imza atacaktır. Şimdiden sporcularımıza başarılar diliyorum. Satranç Takımımız Ceylanpınar'ımızın geleceği için çocuklarımıza ve gençlerimize Işık olmaya devam edecektir." diye konuştu.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Ceylanpınar Belediye Spor Kulübü Satranç takımı antrenörü Ahmet Elgün de Ceylanpınar Belediye Spor Kulübü Satranç takımı olarak yeni kurulmuş olmalarına rağmen büyük başarılara imza attıklarını belirterek turnuva hakkında şu bilgileri verdi: "Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ve 7 gün sürecek turnuvaya 4 en iyi sporcumuzla katılacağız. Turnuvada derece elde edeceğimize inanıyorum. Satranca ve Satranç takımımıza büyük desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Menderes Atilla’ya çok teşekkür ediyorum. Onun destekleri olmasaydı biz bu gün bu turnuvaya katılamazdık" dedi.