Saldırının yaşandığı bölgeye yaklaşık 200 metre mesafede bulunan Yenişehir Ortaokulu 5-F sınıfında öğrenim gören şehit Günak, sınıf arkadaşları ve öğretmenlerince anıldı. Saldırıda okulda bulunan söz konusu çiçeğin yere düştüğü ve saksısının kırıldığı görüldü.

- Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın saldırıdan birkaç gün önce de okula getirdiği solmuş çiçeğe baktığı belirtildi

- Sınıf öğretmeni Sakızcı: "Okula getirdiği saksı patlamanın etkisiyle düşmüş kırılmış. Oktay'ın çiçeğinin yaşamasına bile izin vermediler"
- Sınıf arkadaşı Seyfioğlu: "Ahmet Oktay bize hep komik şeyler anlatıyordu, çok iyi bir arkadaştı"

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında kediyi doyurmak isterken şehit olan 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın, saldırıdan birkaç gün önce de okula getirdiği solmuş çiçeğe baktığı belirtildi.

Saldırının yaşandığı bölgeye yaklaşık 200 metre mesafede bulunan Yenişehir Ortaokulu 5-F sınıfında öğrenim gören şehit Günak, sınıf arkadaşları ve öğretmenlerince anıldı.

Sıra arkadaşı Ozan Solmuş, arkadaşını kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyledi.

Birlikte sürekli maç yaptıklarını ifade eden Solmuş, "En son maçta bize çok gol atmışlardı. Ahmet ile benim 6-7 golümüz vardı, herkes maçta bizi konuşuyordu. Bir kere de kongre ödevi yapmıştık o zaman da çok eğlenmiştik. Futbol turnuvalarında birbirimize taktik veriyorduk çok iyi bir insandı." dedi.

Öğrencilerden Şeyma Nur Seyfioğlu da Ahmet'in herkesle çok iyi geçindiğini belirterek, "Bize hep komik şeyler anlatıyordu, çok iyi bir arkadaştı." ifadesini kullandı.

- Solmuş çiçeği "yaşatırım" demiş

Sınıf öğretmeni Pınar Sakızcı da Ahmet Oktay'ın arkadaşlarına yardım etmeyi çok sevdiğini ve temiz kalpli bir öğrenci olduğunu dile getirdi.

Meslek hayatının en zor günlerinden birini geçirdiğini  ve acısını tarif edecek kelime bulamadığını vurgulayan Sakızcı, gözyaşı içinde şunları anlattı:

"Olay yaşanmadan birkaç gün önce Ahmet Oktay bu büyük saksı ile sınıfa geldi, baktım çiçeğe ölmüş gibiydi, Oktay, bunun yaprakları solmuş sanki dedim, 'öğretmenim yağmur vurmuş ondan böyle ben yaşatırım' dedi. Ondan sonra maalesef iki gün sonra şehit haberi geldi çok üzgünüz hepimizin başı sağ olsun. Okula getridiği saksı patlamanın etkisiyle düşmüş kırılmış. Oktay'ımın çiçeğinin yaşamasına bile izin vermediler." 

- Adı okula verilecek

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Koyuncu da terör örgütlerinin asla amaçlarına ulaşamayacağını söyledi.

"Bizler bir ölür bin diriliriz" diyen Koyuncu, "Biz onu görmesek de Ahmet yaşayacaktır. Onlar bu hainlikleriyle yok olup gidecekler. Ama Ahmet Oktay'lar sürekli yaşayacak. İl Milli Eğitim Müdürümüz Şevket Turan'ın talimatıyla ilçemizde yeni açılacak okula Ahmet Oktay Günak ismi verilecek ve sürekli adını yaşatacağız." dedi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 17 Şubat 2017 tarihinde Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesine bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında 2 kişi şehit olmuş, 48 kişi de yaralanmıştı.