Belediye Başkanı Abdullah Aksak, seçildiği günden bu yana Ankara ile Ceylanpınar arasında mekik dokudu. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğu görüşmeler netice vermeye başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığından gelen heyetler Ceylanpınar'da yaklaşık 500 dönüm alan üzerine kurulacak dev millet bahçesi için belirlenen alanlarda incelemelerde bulundu.

CEYLANPINARLILARA MÜJDE

Belediye Başkanı Abdullah Aksak, seçim vaatleri arasında yer alan dev millet bahçesi projesinin hayata geçirilmesi hususunda gerekli girişimlerin başladığını söyledi. Ankara'dan gelen heyetler ile millet bahçesinin yapılacağı alanlarda inceleme ve zemin etütü yaptıklarını ifade eden Başkan Aksak, "Cumhurbaşkanımız ile görüşmüş ve sosyal alan eksikliğimizi ifade etmiştik. Yaptığımız görüşme neticesinde sayın Cumhurbaşkanımız Ceylanpınar'da bir millet bahçesi yapılması konusunda talimat verdi. Biz de gerekli yazışmalara başladık. İnşallah en kısa zamanda ilçemize muazzam bir millet bahçesi kazandıracağız." diye konuştu.

TOKİ CEYLANPINAR'DA KONUT YAPACAK

Millet Bahçesinin yapılmaya başlamasıyla birlikte TOKİ'nin de konut yapımına başlayacağını vurgulayan Başkan Aksak, "Projelerimizin hayata geçmesi için adım adım ilerliyoruz. Millet Bahçesi için çalışmalarımız başladı. TOKİ'nin Ceylanpınar'da konut yapması için de görüşmelerimiz son noktaya geldi. İnşallah halkımıza söz verdiğimiz seçim vaatlerimizi bir bir yerine getirmeye başladık. Bu çalışmalar ile Ceylanpınar'ın modern bir kent haline getireceğiz." dedi.

İSTİHDAM ALANLARI AÇILACAK

Millet Bahçesi ve TOKİ'nin çalışmalarının başlaması ile yaklaşık 500 kişiye istihdam alanı da açılacağını vurgulayan Başkan Aksak, "Çok yönlü bir çalışma yürütüyoruz. Projelerimizin hayata geçmeye başlamasıyla birlikte istihdam alanları da açılacak." şeklinde konuştu.

Başkan Aksak, Millet Bahçesinin yapımı hususunda talimat veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve katkıları dolayısıyla Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı'ya teşekkür etti.