İSTANBUL

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi davalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Hukuk ve adalet çerçevesinden o hain darbe girişiminde kim rol aldıysa hesap verecek." dedi.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları'nda devam eden 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarını takip etmeye gelen Ravza Kavakcı Kan, Silivri’deki mahkemelerde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere FETÖ'cü hainlerin yargılandığı davaların devam ettiğini, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işgal davasının başladığını söyledi.

Duruşma çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ravza Kavakcı Kan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane'deki yerleşkesinin önünde Prof. Dr. İlhan Varank olmak üzere 14 şehidin yanı sıra gazilerin olduğunu kaydetti.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak hem milletvekilleri hem de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte duruşmalara katılmak için geldiklerini aktaran Ravza Kavakcı Kan, "Bugün çok büyük bir katılım vardı. Bu davaları yakından takip ediyoruz. Hukuk ve adalet çerçevesinden o hain darbe girişiminde kim rol aldıysa hesap verecek." diye konuştu.

FETÖ'cülerin yargılandığı birtakım davalarda karar aşamasına gelindiğini hatırlatan Ravza Kavakcı Kan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün başlayan ve devam etmekte olan davalarda da en kısa zamanda adaletin tecelli ettiğini göreceğini görmeyi ümit ediyoruz. 80 milyon vatandaşımızın en temel hakkı olan yaşam hakkına karşı yapılmış bu hain darbe girişiminin failleri adalet önünde hesap verecekler. Bunun yakından takipçisi olacağız."

Muhabir: Adem Demir