Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. en önemli önceliği olarak belirlediği iş sağlığı ve güvenliği konusunda iş kazalarını en aza indirmek, çalışanlarını bilinçlendirmek ve iş esnasında alınacak tedbirleri artırmak için çalışanlarına verdiği eğitimleri sürdürüyor.
 
Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, saha ve büro çalışanlarına ‘Sıfır Kaza, Sağlıklı Çalışma’ sloganı ile İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) eğitimi veriyor. Dicle Akademi tarafından Şanlıurfa’da gerçekleştirilen eğitim çalışmasına 535 Dicle Elektrik personeli katıldı. 
 
Katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanı Mehmet Emin Corku ve İş Yeri Hekimi Doktor Eyüp Tarımak tarafından, iş sağlığı ve güvenliği ile ilk yardım konusunda gerekli bilgiler verildi. İSG Uzmanı Corku, hem sahada hem de işyeri ortamında çalışan personelin sağlık ve güvenliklerine önem verdiklerini belirterek, bu eğitimlerin 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu uyarınca her yıl verildiğini söyledi.  
 
EN BASİT İŞE BİLE TEDBİR GEREKİYOR
 
Çalışanlara dönük bu eğitimlerin ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten İSG Uzmanı Mehmet Emin Corku, istatistiklere göre iş kazalarının  yüzde 78’inin emniyetsiz hareketlerden kaynaklandığını belirterek, “Eğitimlerde, her türlü çalışma alanında çalışma ekipmanlarının doğru kullanımı, bakımı ve kontrolünü sağlamanın yanı sıra mevcut tehlike ve risklere karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Çalışanlardan kaynaklanan kazaları önleyebilmek için geçmiş yıllarda yaşanan iş kazalarının detayları, çalışanlarla paylaşılıyor. Böylece çalışanların, yeni ve acı tecrübeler yaşamadan geçmişte yaşananlardan ders almaları sağlanıyor. Bu eğitimler sırasında çalışanlara, yapacakları en basit işi bile düşünerek ve tedbirini alarak yapması konusunda gerekli bilgileri veriyoruz.” diye konuştu.