“EĞİTİM ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ”

Başkan Fevzi Demirkol, bilgi çağında olmaması münasebetiyle gençlere yönelik öncelikli hedefin eğitim olduğu vurgusunu yaptı. Başkan Demirkol, eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili de şunları söyledi:

“Çağımız bilgi çağı olduğu için çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerini arzu ediyoruz. Bugün Hindistan ve uzak doğu ülkelerinin çoğunda bodrum katlarında bilgisayarda yazılım üzerine çalışılıyor. Dünyanın en gelişmiş Amerika, Avrupa ülkelerine uzak doğudan, Hindistan’dan bilgi satılıyor. Çağımız bilgi çağı olduğu için gençlerimizin en şekilde yetişmesini istiyoruz. Bu bağlamda gençlerimize 2014, 2015, 2016’da uyguladığımız TEOG, YGS ve LYS sınıflarımız var. Orada gençlerimiz geliyor, ilgili öğretmen arkadaşlarımız da orada. O sınıflarda bir kütüphane gibi ders çalışıyorlar. Takıldıkları noktalarda da öğretmenlerimiz onlara yardımcı oluyor. Bu şekilde gençlerimizin en şekilde yetişmesini arzu ediyoruz. Geçmişte TEOG ile ilgili 2016 yılı içerisinde 5 bin 500 öğrencimiz, daha önceki zamanlarda bizim yapmış olduğumuz deneme sınavlarına katıldılar. Çeşitli kurslarımız var. Geçen yıl içerisinde bizden resim dersi alan 15 öğrencimizin 11’i üniversitelerin resim bölümüne yerleşti. Yine aynı şekilde güzel sanatlar lisesine girmek için çalışan gençlerimizden 14 kişiden 10’u liseye yerleşti. Biz bu noktada belediye olarak gençlerimizin eğitiminde yer zaman hizmetlerindeyiz. Bu sene bunu biraz daha yaygınlaştırarak TEOG ve LYS’ye girecek öğrencilerimizin 7’nci sınıf ve 11’nci sınıftaki öğrencilerimizin bir yıl öncesinden kendi durumlarını öğrenmeleri için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir protokol imzalayarak 70 bin üzerindeki öğrencimizin yararlanacağı TEOG ve LYS deneme sınavı kitapçığını Haliliye Belediyesi olarak biz bastırdık. Bu şekilde gençlerimizin eğitim seviyelerinin, geçmiş yıllara göre Şanlıurfa’nın eğitim seviyesinin geçmiş yıllara göre daha artmasını istiyoruz. Bunu yaparken de, sadece Haliliye ilçesinde değil il genelinde yapıyoruz. Şanlıurfa’nın eğitim seviyesinin tüm ilçelerimizle birlikte yükselmesi gerekiyor.”

“ÇANAKKALE’Yİ ÖNEMSİYORUZ”

Gençlerin milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla da Çanakkale konulu yarışmalar düzenlediklerini ve Çanakkale’ye geziler düzenlediklerini anlatan Başkan Demirkol, bu konuyla ilgili de şunları kaydetti:

“Bu noktada gençlerimizin sadece eğitim seviyelerini değil, milli, manevi değerlerle yetişmesini arzu ediyoruz. Bu nedenle 18 Mart 2015, 18 Mart 2016’da konusu sadece Çanakkale olan resim, müzik, şiir, kompozisyon, tiyatro dallarında yarışmalar yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğü’müze kitap vererek konusu sadece Çanakkale olan bilgi yarışmaları düzenledik. Bu yarışmalarda derece giren öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürdük. Biz bunu 2015, 2016’da yaptık. 2017 yılında da devam edeceğiz. Gençlerimizin tarihi öğrenmesi, Çanakkale’deki ecdadın nasıl yokluklar içerisinde kahramanca mücadele ettiklerini öğrenmesini, Çanakkale’de Osmanlı coğrafyasını tüm eyaletlerinden, tüm bölgelerden gelen insanların nasıl hayatını feda ederek şehit olduklarını, bize bu aziz toprakları kanlarıyla sulayarak bize bu vatanı bıraktıklarını bir kez daha gençlerimizin öğrenmesini istiyoruz. Çanakkale’de Osmanlı coğrafyasının tümü var. Yemen var, Irak var, Suriye var, balkan ülkeleri var, batı Trakya var, Kafkas cephesinden gelenler var. Çanakkale’de Kürt, Arap, Türk ve bütün etnik unsular var. Orada Kürt’ün, Türk’le kardeşliğini, Türk’ün Arap’la kardeşliğini bir kez daha görmelerini istiyoruz. Ayrıca Çanakkale Zaferi’nin bizim için sadece bir zafer değil, Çanakkale’nin destan olduğunu gençlerimizin öğrenmesini istiyoruz. Çanakkale Zaferi’nde, destanında mezun vermeyen okullar var. Öğrencilerinin tamamı savaşta şehit olmuş okullar vardır. O mezun vermeyen okullar arasında Kayseri Lisesi, Konya Lisesi, Vefa Lisesi ve şuanda ismi Çapa Tıp Fakültesi olan o zamanki Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin tüm öğrencileri Çanakkale’de şehit olmuştur.  Bu bağlamda da 2017 yılında da Çanakkale gezilerimiz ve yarışmalarımız devam edecektir.”

“60 BİN SİYER-İ NEBİ KİTABI DAĞITTIK”

Başkan Fevzi Demirkol, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle de 60 bin öğrenciye Siyer-i Nebi kitabı dağıttıklarını anlatarak, “Gençlerimizin bu şekilde tarih bilgisini edinmesinden sonra, manevi değerlerimizi bilmesi açısında biz Haliliye Belediyesi olarak geçen senelerde okullarda yaptığımız Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bu sene biraz daha yaygınlaştırarakHaliliye bölgemizde 60 bin ortaokul ve lise öğrencimiz için Siyer-i Nebi kitabı bastırdık. 60 bin adet Siyer-i Nebi kitabı dağıtarak, peygamberimizin örnek hayatını gençlerimizin öğrenmesini istiyoruz. İleriki yaştaki öğrencilerimize çeşitli imkanlar sağlamak istiyoruz” dedi.

“KÜLTÜREL KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Sosyal ve kültürel çalışmalar kapsamında çeşitli kurslar açtıklarını da ekleyen Başkan Demirkol, “Biz, insanlarımızın sosyal hayata katılımlarını arzu etmekteyiz. Sosyal hayata katılım için önce gençlerimiz için Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzde gençlerin ilgi duydukları bütün hobilerini eğitimle sağlamak istiyoruz.  Bunun için; tiyatro, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Tasavvuf Musikisi ve mehter takımımız var mehter çalışmalarımız devam ediyor. Osmanlıca kurslarımız devam ediyor. Osmanlı kurslarımızda yetişkinler içinde kursumuz var onları da bekliyoruz” diye konuştu. 

 “2 BİNAMIZDA KREŞ VE KÜTÜPHANE AÇILACAK”

Haliliye Belediyesi olarak kiraladıkları iki binada kreş ve kütüphane açacaklarını da hatırlatan Başkan Fevzi Demirkol, şöyle konuştu:
“Bizim Haliliye Belediyesi olarak önümüzdeki ay içerisinde hizmete girecek kiralamış olduğumuz 2 binamız var. Bu iki binamızda birer katı kütüphane, birer katı kreş olacak ve kadınlarımızın sosyal hayata katılımını sağlayacağız. Gençlerimizin derslerine çalışması için uygun fiziki mekanları oluşturacağız. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesini sağlayacağız.”

“HEDEFİMİZ GÖBEKLİTEPE’Yİ DÜNYAYA TANITMAK”

Dünyanın bilinen en eski yapıtlarının bulunduğu Göbeklitepe’nin dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Fevzi Demirkol, şunları kaydetti:
“Şimdi biz tohum ektik, biz çiftçiyiz tohum ektiğimiz tohum zamanı geldiğinde yeşerecektir. İnşallah çok yakın zamanda toprağın üzerine çıktığı zaman ekinimizin nasıl olduğu görülecektir. Biz tohum ekiyoruz biz insan yetiştiriyoruz. Biz ayrıca ekmiş olduğumuz tohumun uzun vadeli olmasını istiyoruz. Bu bağlamda inşallah çok yakında hizmetlerimiz ortaya çıkacak. Bölgemizde bir defa genç nüfus var. Belediye olarak bu genç nüfusa istihdam alanları yaratmak lazım istihdam alanlarını yaratmak için de tanıtım gerekli neyi tanıtacağız; Şanlıurfa’yı tanıtacağız. Şanlıurfa’yı tanıtırken Şanlıurfa’nın Peygamberler Şehri olduğunu tanıtacağız. Yine aynı şekilde “Daha Eskisi Yok” sloganı ile tanıtmaya başladığımız ve tanıtmaya devam ettiğimiz Göbeklitepe’yi tanıtacağız. Göbeklitepe’yi layığı tanıttığımız zaman Göbeklitepe sadece Haliliye, Şanlıurfa’ya değil Türkiye’ye turizm açısından önemli bir gelir sağlayacaktır.  Çünkü Göbeklitepe İngiltere’de ki Stonehenge denilen yerden,  Mısır Piramitlerinden 7 bin 7 bin 500 yıl daha eski.  Biz Göbeklitepe’yi tanıtmak için çeşitli faaliyetlerde bulunduk, bulunmaya devam edeceğiz. Daha öncesinde Göbeklitepe’yi ziyaret etmeleri şartı ile çeşitli organizasyonlar yaptık. Türkiye Bisiklet Şampiyonasını Haliliye’de yaptık. Yine aynı şekilde Şanlıurfa’nın güvenli bir bölge olduğunu tanıtmamız lazım.  Güvenli bir bölge olarak tanıtmak için de insanların buraya gelmesi lazım. Şimdi Göbeklitepe’yi tanıtmak için yaptığımız faaliyetler: Türkiye Bisiklet Şampiyonasını, Türkiye Boks Şampiyonası, Halk Oyunları Şampiyonası ve bunun gibi birçok çalışmamız oldu. Haliliye Belediyesi’nin ev sahipliğinde 106 değişik belediyemiz onları Göbeklitepe’ye götürdük, Harran’a, Akçakale’ye götürdük. Şanlıurfa’nın peygamberler şehri olduğunu bir kez daha onlara da anlattık. Göbeklitepe’nin ve Şanlıurfa’nın tanıtımı için “Daha Eskisi Yok” İstanbul ve Ankara’da billboardlara çıktık. Yine aynı şekilde Göbeklitepe’nin tanıtımı amacıyla Güney Afrika’da stant açtık. CittaSlow (Sakin Şehir) dedikleri fuarda bizde Haliliye Belediyesi olarak bir stant açtık.”

“328 BİLİM İNSANINI ŞANLIURFA’YA GETİRDİK”

Tanıtım anlamında 13 ülkeden 328 bilim insanını Şanlıurfa’ya getirdiklerini de hatırlatan Başkan Fevzi Demirkol, “Daha önce Halk kültüründe Kadın konulu Dünya’nın 13 Ülkesinden 328 Üniversite hocasının katıldığı bir sempozyum düzenledik. Orada konu halk kültüründe kadın.  13 Ülkesinden 328 Üniversite hocası geldiler Şanlıurfa’yı Haliliye’yi gördüler. Bunlar gittikleri yerlerde Haliliye’nin, Şanlıurfa’nın, Türkiye’nin güvenli olduğunu anlatacaklardır.  Yine aynı şekilde geçtiğimiz aylarda 106 belediyenin katıldığı Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin toplantısını Şanlıurfa’da yaptık” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRDIK”

Eksik olan mahallelerde muhtar evleri yaparak, vatandaşların işini kolaylaştırdıklarını anlatan Başkan Fevzi Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak inşallah yakın zamanda ektiğimiz tohumlar gün yüzüne çıkacaktır. Halkımız bizlere güveniyor. Halkımıza bizlere güvenmeye devam edin diyoruz. En adil şekilde en seri şekilde halkımızın hizmetindeyiz. Bizim yapmış olduğumuz işlerin hiçbirinde sıra atlama yoktur toptan iş yapıyoruz. Kırsal mahallelerimizde yapmış olduğumuz çalışmalarımızın yanında muhtarlarımızın vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz muhtar evlerimiz var.  Bu muhtar evlerimizde şunu yapmak istedik muhtarlarımızı küçük yazıhanelerden kurtarmak vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermelerini sağlamak istedik. Bu bağlamda daha önce yapılmamışsa muhtar evlerimizi Haliliye Belediyesi tarafından yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bir iki muhtarlığımızda yer sorunu nedeniyle muhtar evimiz kaldı. 2017 yılı içerisinde onları da tamamlayacağız. Haliliye bölgesinde kent merkezinde muhtarlarımızın tamamının muhtar evi olmuş olacak. Bunları neden yaptık vatandaşlarımızın en iyi şekilde hizmet almaları için” diye konuştu.

“169 MAHALLE MUHTARINA BİLGİSAYAR HEDİYE ETTİK”

Kamu hizmetinde kullanılmak üzere 169 mahalle muhtarına bilgisayar hediye ettiklerini de anlatan Başkan Fevzi Demirkol, “Vatandaşlarımızın hizmetleri en seri şekilde almalarını sağlamak için 169 mahallemize, 32’si kent merkezi 137 kırsal mahalle olmak üzere 169 muhtarımıza birer bilgisayar hediye ettik. Benim rastladığım oldu seçim zamanı geliyor vatandaş kaydını bulmakta zorlanıyor. Orada bir sürü kağıdın içerisinden kendi kağıdını bulmak istiyor. Bunlar iş gücü kaybıdır bunlar aynı zamanda ülke ekonomisi açısından da kayıptır.  Vatandaşlarımız tarafından istenen hizmetler muhtarlarımız tarafından bir tuşa basılarak anında karşılanacaktır. Biz Haliliye Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaların bir kısmını da söylememiş olabiliriz. 2017 yılı içerisinde kırsal mahallelerimizin tamamının yol meselesi bitecek.  2017 yılı sonunda hiçbir mahallemizin yol sorunu kalmayacak. 2017 yılında sınavlarda gençlerimiz bizi mahcup etmeyecek. Yeni başarılara imza atacaklar. Biz bir tek şeyi arzu ediyoruz insanlarımızın kendilerini güvende hissetmeleri benim bir belediyem var anlayışını yerleştirmek istiyoruz” dedi.