Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Belediye Meclis üyeleri Emin Coşkun ve Mehmet Keskin ile birlikte Ahmet Yesevi İlkokulunu ziyaret etti. Başkan Demirkol, burada Okul Müdürü Turan Kara tarafından karşılandı. Okul yaptıkları çalışmalarla ilgili Müdür Kara’dan bilgiler alan Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak da, eğitimle ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.

Haliliye Belediyesi olarak yaptıkları kırtasiye desteğinin bu yılda devam ettiğini, Ahmet Yesevi İlkokuluna da, talep edilen sayı kadar set getirildiğini hatırlatan Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

“Göreve geldiğimiz günden bugüne; Haliliye Belediyesi olarak eğitim ve öğretim yılı başlangıcında muhtaç öğrencilerimize kırtasiye desteğinde bulunuyoruz. Bu setlerimizi, daha öncesinden okul müdürlüklerimizden aldığımız sayıya istinaden okul müdürlerimize teslim ediyoruz. Okul müdürlerimiz de, aynı hassasiyetle kimseyi teşhir etmeden tek tek öğrencilerimizi çağırarak kendilerine teslim etmektedirler. Ahmet Yesevi İlkokulumuzda, Okul Müdürümüz Sayın Turan Kara beyefendiye kırtasiye setlerimizi teslim ettik. Kendileri de, muhtaç öğrencilere bu setleri dağıtacaklar.”

Başkan Fevzi Demirkol, ilkokul öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Kitabı dağıttıklarını ve bu sayede teknolojiye olan bağımlılığın önüne geçmeye çalıştıklarını da belirterek, “Haliliye Belediyesi olarak, geleneksel hale getirdiğimiz ve eğitim, öğretim yılı boyunca çocuklarımıza, teknolojiye, bilgisayara ve telefona bağımlılık kazanmasınlar diye Akıl ve Zeka Oyunları dağıtıyoruz. Bu kitap ile çocuklarımızın kitapla tanışmasını ve kitaba olan bağımlılığını pekiştirmek istiyoruz. Yeni eğitim, öğretim yılının tüm eğitim camiasına, öğretmenlerimize, fedakarca çocuklarını okullara gönderen velilerimize, geleceğimizin umudu olan çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Okul Müdürü Turan Kara da, Haliliye Belediyesinin kırtasiye seti dağıtımını her yıl sürdürdüğünü, Milli Eğitim Bakanlığına ek olarak da, Haliliye Belediyesinin okullarına destek olduğunu söyledi. Müdür Kara, bu nedenle Başkan Fevzi Demirkol ile Haliliye Belediyesine teşekkür etti.

Başkan Fevzi Demirkol, açıklamaların ardından sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerle buluşarak, okumanın ne kadar önemli olduğunu anlatan Başkan Demirkol, öğrencilere Akıl ve Zeka Oyunları Kitabı dağıtıp, okuldan ayrıldı.