“HALKLA İÇ İÇE OLDUĞUMUZDAN, 2014’DE HALK GÜNÜ’NÜ BAŞLATTIK”

Başkan Fevzi Demirkol, halkla iç içe olmanın önemini bildiklerini ve bu nedenle göreve geldikleri günden itibaren halk günü uygulaması başlattıklarını söyledi. Her ayın ilk Cuma günü halk günü programı düzenlediklerini anlatan Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak ilk başladığımız günden itibaren sahada olmamıza rağmen, herhangi bir vatandaşımızla eğer biz o mahalleye gittiğimizde kendisi işindeyse, eğer biz o caddeye, sokağa gittiğimizde kendisi başka bir yerde ise bizimle bağlantı kuramamış demektir. Bu tip vatandaşlarımızın bizimle randevulu şekilde bağlantı kurmasını temin etmek amacıyla 2014, 2015, 2016 ve 2017 yılında da uygulayacağımız bir halk günü uygulamamız var. Her ayın ilk Cuma günü öğlen sonrasında ucu açık olmak üzere, saat kaça kadar devam edecekse etsin bütün müdürlerimizin katıldığı uygulamamız var. Bu halk günü uygulamamızda müdürlerimizin hepsi masada oturmaktalar. Vatandaşlarla ben tek tek görüşmekteyim. Eğer benim il dışında olmam veya başka bir programda olmam söz konusu olduğunda başkan yardımcılarımız her ayın ilk Cuma günü orada halkımızla buluşmaktadır. Gerektiğinde anında müdürü çağırarak, gerekli talimatları veriyor. Vatandaşlarımızın eğer talebi mümkün ise anında karşılanıyor. Yine aynı şekilde halk günümüzde sadece talep için değil, bize tavsiye için gelen dostlarımız var. ‘Şu hizmeti yaparsanız’ veya ‘şu hizmeti şu şekle dönüştürürseniz’ diye vatandaşlarımızın bize tavsiyeleri var. Biz onları da yine dinliyoruz. Mümkün olanları uygulamaya çalışıyoruz” dedi.

YENİ DOĞAN BEBEKLERE, “HOŞ GELDİN BEBEK” DİYORUZ

Başkan Demirkol, sosyal belediyecilik anlamında yeni doğan bebeği de düşündüklerini vurgulayarak, bu nedenle ‘Hoş geldin bebek’ uygulamasını 2014’de başlattıklarını söyledi. Demirkol, şunları kaydetti:
“Bu anlamda biz insanın doğduğundan, yaşlılığına kadar her aşamasında, her evresinde yanında olmak istiyoruz. Haliliye’de 2014 yılında göreve başladığımızdan itibaren doğum evi hastanesinde doğum yapan kadınlarımıza ‘Hoş geldin bebek’ adı altında 2014’de, 2015’de, 2016’da ve 2017 yılında da yine uygulamaya devam edeceğimiz ‘Hoş geldin bebek’ ismiyle bir set hediye ediyoruz. O sette doğum yapan kadınların, bacılarımızın ihtiyacı, yeni doğan bebeğin ilk ihtiyacı olan gerekli malzemeler o setin içerisinde yer almaktadır. Daha sonrasında bu setin içerisine pusette koyarak devam ettirdik. Bu uygulamamızı 2014 Nisan ayından beri devam etmektedir.”

“KİRVEM BELEDİYE OLSUN”

Başkan Fevzi Demirkol, erkek çocuklar için de “kirvem belediye olsun” projesiyle toplu sünnet törenleri yaptıklarını belirterek, “Yine aynı şekilde erkek çocuklarımızın sünneti için toplu sünnet uygulamamız var. Oradaki sloganımız ‘Kirvem belediyem olsun’” ifadelerini kullandı.

“BAKIMA MUHTAÇ HALKIMIZIN YANINDAYIZ”

Bakıma muhtaç, yaşlılar ve hastaların evde bakımlarını sağlamak amacıyla da evde bakım hizmeti başlattıklarını belirten Başkan Fevzi Demirkol, şunları söyledi:
“Herhangi bir şekilde sağlığını yitirmiş veya yaşlılık nedeniyle kendi bakımını yapamayacak ailelere, ‘yanınızdayız’ sloganıyla evde bakım hizmeti veriyoruz. Bu hizmetle belediyenin insanlarımızın yanında olduğunu ve insanlarımızın kendini güvende hissetmelerini sağlamak istiyoruz. Öncesinde de söyledik ‘benim bir belediyem var’ anlayışının herkese yerleşmesini, belediyenin yanında olduklarını hissetmelerini istiyoruz. Bunu ifade ederken, belediyenin kimseye babasından, kardeşinden daha yakın değildir ama amcasından daha yakın olacaktır. Benim bir belediyem var anlayışı Haliliye’de yerleşecektir. Bu bağlamda evde kişisel bakımını yapamayan yaşlılarımıza, hastalarımıza ekibimiz gidip kendilerinin temizliğini yapmaktalar. Çamaşırını, bulaşığını yıkamaktadırlar. Eğer ihtiyaç var ise kişisel bakımını, saç, sakal tıraşını yapmaktalar. Daha sonrasında belirli zamanlarda iki haftada bir, kaplıcaya götürerek, kaplıcada temizlik ihtiyaçlarını sağlıyoruz. Şimdi insanlarımızın doğduğundan, yaşlılığına kadar bütün evrelerinde varız. Bunlar bizim sosyal belediyecilik anlamında hizmetlerimiz.”

“43 BİN METREKARE HALI DÖŞEDİK”

Bugüne kadar dernek, cami, vakıf gibi kuruluşlara toplam 43 bin metrekarelik halı yardımında bulunduklarını söyleyen Başkan Fevzi Demirkol, “Şu ana kadar; Camilerimizin, ibadethanelerimizin, derneklerimizin, vakıflarımızın halı ihtiyacını temin ediyoruz. Okullarımızın mescitlerinin yine aynı şekilde halılarını temin ediyoruz. Şu ana kadar döşemiş olduğumuz halı 43 bin metre karedir. 43 bin metre kare demek 43 dönüm demek. 43 dönüm halı döşemişiz” dedi.

BALKANLAR, FİLİSTİN VE DİYARBAKIR SUR’DA İFTAR VERDİK”

Sosyal belediyecilik çalışmaları ve Haliliye’nin tanıtımı kapsamında balkan ülkeleri, Filistin ve Sur’da iftar programları da düzenlediklerini belirten Başkan Fevzi Demirkol, “Bu bağlamda ülkemizin tanıtımı, Haliliye’nin tanıtımı amacıyla iftar programlarımız oldu. Mescid-i Aksa’da, Mescid-i Aksa camisinin avlusunda, Gazze’de El Halil’de, Kosova’da Piriştine ve Prizren’de, Makedonya Üsküp’de, Arnavutluk Tiran’da, Bulgaristan Kırcaali’de iftar yemekleri verdik. Yine o bölge ile kardeşliğimizi ve Şanlıurfa’nın tanıtımı için bir araya geldik. Kosava’daki programımızda Bakanımız Sayın Faruk Çelik Beyefendi geldiler katıldılar. Bu teşrifleri için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Yine aynı şekilde programlarımıza Milletvekillerimizden Sayın Mahmut Kaçar, Sayın Mehmet Ali Cevheri ve Sayın İbrahim Halil Yıldız eşlik ettiler. İl Başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediyesi’nin değerli Meclis Üyeleri katıldılar. En son iftarımızı Diyarbakır Sur’da Meydan’da verdik. Orada Diyarbakır ile kardeşliğimizi Diyarbakır bizimdir konusunu anlatmak istedik. Diyarbakır ile Şanlıurfa’nın kardeşliğini bir kez daha göz önüne serdik” diye konuştu.