Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Başkan Fevzi Demirkol, bu alanda birçok ilkler yaptıklarını söyledi. Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak insanların her alanda yanındayız. Bizler insanlarımızın mutlu olması, insanlarımızın en huzurlu şekilde yaşamalarını sağlamak için ilk önce sağlık şartlarını yerine getirmemiz lazım.  Haliliye Belediyesi olarak Şanlıurfa’da en genç araç filosu olan temizlik bizde. Şimdi bizim temizlik filomuzda daha önceden hiç kullanılmamış Haliliye ilklerin belediyesi diyorlar daha önce hiç kullanılmamış bazı uygulamalarımız var. Bunların içerisinde dezenfektan aracımız var. Konteyneri alıp yerinde atölyeye götürmeden yıkamaktadır. Aynı şekilde dezenfekte etmektedir” diye konuştu.

“HALILAR YERİNDE YIKANIYOR”

Başkan Fevzi Demirkol, mobil halı yıkama aracıyla da halıları yerinde yıkadıklarını anlattı. Mobil atölye ile de yerinde tadilat çalışmaları yaptıklarını anlatan Başkan Demirkol, bu konudaki çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Aynı şekilde temizlik işlerimizde tamire ihtiyaç duyan konteynerlerimizi yerinde yine atölyeye götürmeden yerinde kaynağını boyasını yapacak mobil atölyemiz var.   Bu mobil atölye ile yerinde tamiratını yapıyoruz. Dolayısıyla hem iş gücü kaybı olmuyor hem de zaman kaybı olmuyor. Yine Haliliye Belediyesi olarak daha önce uygulanmamış olan ibadethanelerimizde temizlik çalışmalarımız var. İbadethaneler, camiler, dernekler vakıfların tümünde halısını yerinde kaldırmadan temizliyoruz. Bu temizlik faaliyetimizi ihtiyaç duyan diğer ilçelerimize de gönderiyoruz.  Kırsalda ve kent merkezindeki cami ve ibadethanelerin halıları mümtaz zaman yıkanmaktadır. İnsanlarımızın ibadetlerini yerine getirirken sağlıklı şekilde yerine getirmektedir. Ayrıca bizler Haliliye Belediyesi’nde göreve başladığımız zamanda Temizlik İşlerinde “Temiz Haliliye” dedik. Şimdi “ Tertemiz Haliliye” olma yolunda çalışıyoruz.”