Kursiyer ve öğreticilerle görüşen Başkan Demirkol, merkezde eğitim gören kadınlara sürekli destek olacaklarını kaydetti.
 
Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri; Abdurrahman Beyaz, Hande Çankaya, Emin Coşkun ve birim müdürleriyle birlikte Ertuğrul Gazi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Burada kursiyerler ile görüşen Başkan Demirkol, merkezdeki faaliyetlerle ilgili de öğreticilerden bilgi aldı.
 
Kadın Destek Merkezini ziyaret eden Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bugün Haliliye Bölgesinde bulunan Kadın Destek Merkezlerimizden Ertuğrul Gazi Kadın Destek Merkezimizi Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte ziyaret ettik. Buradaki öğretmenlerimize, öğrencilerimize nasıl daha faydalı hizmetler yaparız diye kendilerini ziyaret ettik. ‘Beşikten mezara ilim öğreniniz’ diyen bir dine mensup insanlar olarak, eğitimin öğretimin yaşının olmadığını bir kez daha burada gördük. Onun için buradaki öğretmenlerimize öğrencilerimize başarılar diliyorum. Topluma daha faydalı nasıl işler yaparız şeklindeki gayretleri için de ben hepsine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bundan sonrası için de başarılar diliyorum. Kendilerinin yanında olduğumuzu her zaman hissetmelerini istiyorum. Ayrıca gelecek nesilleri yetiştirecek anaların da kadın destek merkezlerimizde eğitim almasını can-ı gönülden temenni ediyorum.”
 
Öte yandan Haliliye Belediyesi bünyesinde Devteşti, Ertuğrul Gazi ve Ulubatlı Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezleri bulunuyor.  Haliliye Belediyesi’ne bağlı üç merkezde toplam 200 kursiyer eğitim görüyor. Kadın destek ve aile eğitim merkezlerine kayıt yapmak isteyen vatandaşlar ise, Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ve destek merkezlerine başvuruda bulunabilir, 4442263 numaralı Beyaz Masa Hattı’nda da bilgi alabilir. Dikiş, kuaför, ebru, bilgisayar, okuma yazma ve el sanatları alanlarında kursların verildiği merkezlerde, çeşitli konularda eğitimler de düzenlenmektedir.