“ŞANLIURFASPOR VE AMATÖR KULÜPLERE DESTEK SAĞLADIK”

Spor faaliyetleri alanında Haliliye Belediye Spor Kulübü’nü kurduklarını anlatan Başkan Fevzi Demirkol, bunun yanında da Şanlıurfaspor ve diğer amatör spor kulüplerine yönelik destek verdiklerini belirtti. Başkan Demirkol, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün yapmış oldukları eğitim faaliyetlerini söyledim ama spora ilgi duyan gençlerimizin de spor yapmalarını sağlamak için Haliliye Belediyespor adı altında bir kulüp kurduk.  Şimdi futbolda Şanlıurfaspor’umuz var. Biz geçmişte de her zaman Şanlıurfaspor'un yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Destek olduğumuz tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Futbolda mademki Şanlıurfaspor var, o zaman biz futbolun dışında kalmalıyız. Yine aynı şekilde amatör spor kulüplerimiz var. Bu amatör spor kulüplerimize çeşitli zamanlarda spor malzemesi yardımında bulunuyoruz. Dolayısıyla onların yapmış olduğu çalışmalara bizler destek vermiş oluyoruz.  Haliliye bölgemizdeki bütün okullarımızın takımlarına spor malzemesi ve forma temin ettik. Yine onu da yapmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde Haliliye Belediyesi olarak kurduğumuz spor takımının çeşitli alanlarda başarıları var. Bu başarılar diğer gençlerimize örnek olacak ve diğer gençlerimiz de "Bende Haliliye Belediyespor'a gidersem şampiyon olurum" diyecek” dedi.

“SALON SPORLARINA ÖNEM VERDİK; ŞAMPİYONLAR ÇIKARTTIK”

Başkan Demirkol, spor faaliyetleri kapsamında salon sporlarına önem verdiklerini ve bu alanlarda Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonları çıkarttıklarını anlattık. Demirkol, konuyla ilgili çalışmaları şöyle sıraladı:

“Salon sporlarında daha önce lisede voleybol oynayan insanlar lise bittikten sonra spor hayatı bitmekteydi. Yine aynı şekilde basketbolda lisede basketbol oynayan insanlar tahsil hayatı bittikten sonra spor hayatı bitmekteydi. Biz bunu gördüğümüz için Haliliye Belediyesi olarak voleybol takımı kurduk. Voleybol takımımız ilk sene şampiyon olduk.  Şu anda Haliliye Belediyesi Voleybol takımımız 2. Lig'de 11 maçta 11 galibiyet alarak ve set vermeden liderliğini sürdürüyor.  Yine aynı şekilde Haliliye Belediyesi basketbol takımımız Şanlıurfa'nın tek deplasmanlı basketbol liginde olan takımıdır. Bu takımımızda Bölgesel Deplasmanlı Ligdedir.  Basketbol takımımız 6 maçta 5 galibiyet elde etti. Yine aynı şekilde salon sporlarında geçen ziyaret ettim masa tenisi takımımızda 80 sporcumuz var.  O gençlerimiz cıvıl cıvıl, neşe dolu o gençlerimizin heyecanını, sevincini görmek lazım. Yine bizim gençlerimizin spora olan ilgisini gördüğümüz için Haliliye Belediyesi olarak çeşitli spor dallarında çalışmalarımız var.  Bunların içerisinde; judo, karate, kick boks, muay thai var.  Kick boks dalında bizim Haliliye Belediyespor Samsun'da 77 ilden 377 sporcunun katıldığı müsabakalarda Türkiye Birincisi oldu. Şu anda Milli Takımlarımızda Haliliye Belediyesi'nin 6 sporcusu var.  Mevlana Altuntaş adlı sporcumuz Avrupa Şampiyonu oldu ve şu anda Dünya 3.sü. Türkiye Şampiyonu olan sporcularımız var. Türkiye Şampiyonluğu bizler için artık sıradan oldu. Muay thai dediğimiz bir spor dalında Yıldırım Oğuz adlı sporcumuz Dünya Şampiyonu oldu. Türkiye o dalda 15 yıldır madalya almamış. Şimdi bizim spora olan ilgimiz gençlerimze olan sevgimizden dolayı. Gençler bizim geleceğimiz, gençler bizim istikbalimiz. O gençleri en iyi şekilde yetiştirmek bizim ve bizim gibi yöneticilerin vazifesi. Yine aynı şekilde milli manevi hassasiyeti olan Sivil Toplum Kuruluşlarının ve diğer dostlarımızın vazifesidir. Biz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesini arzu etmekteyiz.”