Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. Şanlıurfa İl Müdürlüğü Özel Müşteriler Yöneticiliği’ne bağlı denetim ekipleri tarımsal sulamada kayıt dışı enerji kullanımını önlemek, uzaktan okuma sistemi olan OSOS montajı gerçekleştirmek ve yerinde abonelik için Viranşehir ilçesine bağlı Elbeğendi mahallesine gitti.

Ekiplerin denetim çalışmasını önceden haber alan bir grup toprak yolu su dökerek adeta çamur deryasına çevirdi. Binek araçlarıyla çamur kaplı yoldan geçemeyen ekipler, iş makinelerinin yardımıyla yolu kısa sürede ulaşıma açtı. Ekipler gecikmeli de olsa yaptıkları denetimde kayıt dışı kullanılan bir trafoyu kayıt altına aldı ve bu trafoya OSOS (Otomoatik Sayaç Okuma Sistemi) montajı gerçekleştirdi. Ayrıca çalışmalar sırasında tarımsal sulamada kullanılan ancak kimsenin sahiplenmediği 7 adet trafoya da savcılık kararıyla el konuldu.

Çiftçilere yüzde 45 elektrik desteği veriliyor

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu bölgedeki çiftçilerin faaliyetlerinin pek çok alanda teşviklerle desteklendiğine dikkat çekerek, “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) ürün ve faaliyetlerini kaydeden çiftçilerimizin elektrik faturaları devletimiz tarafından yüzde 45’e varan oranlarda sübvanse edilmektedir. Buna rağmen usulsüz şekilde kayıt dışı elektrik kullanılmaması konusunda uyarıyoruz. Ekiplerimiz kayıt dışı tüketimi önlemek için sürekli sahada bulunuyor. Kayıt dışı tüketime müsaade etmeme konusunda kararlıyız.” dedi.