Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan altı ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde, elektrik tedarikinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması amacıyla bir Koordinasyon Merkezi kuracağını duyurdu. Şirket, seçim sürecinde olası tüm risklere karşı önlem alındığını bildirerek, 30 Mart saat 00.00'dan 1 Nisan saat 17.00'ye kadar bölge genelinde 1.387 personel ve 535 ekiple teyakkuzda olacağını açıkladı.

Dicle Elektrik tarafından dağıtım hizmeti verilen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde gerekli tüm tedbirler alındı. Olası aksaklıklara anında müdahale edebilmek için sorumluluk bölgesinde 1.387 personelden oluşan 535 ekip görevlendiren Dicle Elektrik, şirket bünyesinde Koordinasyon Merkezi de kuracak.

Şanlıurfa'da göçük altında kalan işçi öldü Şanlıurfa'da göçük altında kalan işçi öldü

Alınacak tedbirler belirlendi

Dicle Elektrik’in Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, yerel seçimler öncesinde alınan önlemlerle ilgili bilgi verdi. 31 Mart 2024'teki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin problemsiz yürütülebilmesi için şebekeye ait alternatif besleme hatlarının sürekli hazır tutulduğunu belirten Tüzün, “Can veya mal güvenliğini tehdit eden durumlar haricinde planlı elektrik kesintileri yapılmayacak. Ayrıca, seçim kurullarıyla yapılan görüşmeler ve olası ihtiyaçlar için mobil jeneratör desteği sağlanacak.” dedi. Tüzün, seçim sandıkları ve kurullarının bulunduğu alanlarda aydınlatma tesislerinin eksiksiz ve çalışır durumda olması için özel önlemler alındığını da açıklamalarına ekledi.

1.387 Personel Görev Başında Olacak

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin sorumluluk alanındaki 96 ilçe seçim kurulunda toplam 477 personelin görev alacağı belirtildi. Özellikle Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Diyarbakır ve Batman'da olmak üzere toplam 246 kritik noktada, muhtemel olumsuz durumlara karşı koruyucu önlemler alındığı ifade edildi. Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, 6 ilde seçim süresince toplam 535 ekip ve 1.387 personelin, olası arızalara ve olumsuz hava koşullarına karşı vardiyalı bir şekilde hazır bulunacağını duyurdu. Tüzün, herhangi bir kesinti durumunda müdahale edilmek üzere 26 adet jeneratörün de hazır tutulduğu bildirildi.

Koordinasyon Merkezi Kurulacak

Olası aksaklıklara anında müdahale edilebilmesi için bir Koordinasyon Merkezi oluşturulacağını ifade eden Nedim Tüzün, “Bu merkez, bir genel müdür yardımcısının liderliğinde, bir müdür ve bir yönetici olmak üzere üç kişilik bir ekip tarafından yönetilecek. Ek olarak, 6 farklı lokasyonda, yönetici ve mühendis pozisyonlarında toplam 18 personel görev alacak. Merkez, TEDAŞ tarafından kurulan Kriz Merkezi koordinasyonuyla, oy kullanımı ve sayım işlemleri sırasında faaliyet gösterecek. Bu çerçevede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talepleri doğrultusunda, 30 Mart saat 00.00'dan başlayıp 1 Nisan saat 17.00'a kadar, yani seçimlerin tamamen sona ermesine dek sorumluluk alanımızda tam teyakkuz halinde olacağız.” dedi.