Yapılan çalışmalar kapsamında, ilçe merkezine 80 kilometre mesafede olan Diktaş Mahallesi’nde yol yapım ve yol açma çalışması yürütülüyor.
 
Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki yol yapım çalışmalarını merkez ve kırsal mahalle ayrımı yapmadan yürütüyor. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un “Kırsal Mahallelerin Merkez Mahallelerden farkı kalmayacak” ifadesinin ardından çalışmalar kırsal mahallelerde yoğunlaştırıldı. Çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ilçe merkezine 80 kilometre mesafede olan Diktaş kırsal Mahallesi’nde stabilize yol yapım ve yeni yol açma çalışması başlattı.  
 
Yapılan çalışmalar kapsamında köy içi yollar stabilize malzeme ile döşeniyor. Mahalle sakinlerinin talep ve proje dahilinde ise yeni yol açma çalışması yapılıyor. Haliliye Belediyesi’nin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren Diktaş Mahalle Muhtarı Tahir Arslan, “Şimdiye kadar bir hizmet görmemiştik sayın başkanımız Fevzi Demirkol’dan Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Bizlere güzel bir hizmet yapıyor. Vatandaşlarımızın hepsi memnun oldu” İfadeleri kullandı. 
 
Merkez ve kırsalda yol ağını sürekli genişleten Haliliye Belediyesi 137 kırsal mahalleden 69’unde stabilize yol yapım çalışmalarını tamamladı. Ayrıca kırsal mahallelere şu ana kadar 311 bin 150 metre kare kilitli beton parke taşı döşemesi yaptı.