- Esnaf Tekeş: 
- "Alınan karar milletin faydasınadır. Halka iyi bir hizmettir. İyi hizmetin büyüğü veya küçüğü olmaz. Kaymakamın millete yararlı olacağına inanıyorum. Çünkü tecrübeli adam ve büyük birikimi var" 
- Vatandaşlardan Eren:
- "Bu memlekete hizmet edenler ve bu halkın hizmetkarları gelsin. Bu halkı sömürenleri ve halktan paralarını alanları istemiyoruz"

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yol kenarlarındaki araç park yerleri için uygulanan ücret uygulamasını bugünden itibaren kaldırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince alınan karar doğrultusunda, daha önce ücret alınan yol kenarlarındaki araç park yerleri vatandaşlara artık ücretsiz hizmet sunacak. 

Vatandaşlar, yol kenarlarındaki park yerlerinin ücretsiz olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.  

Esnaf Fahri Tekeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla'ya hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Tekeş, "Vatandaşımız fakirdir, bu yükü vatandaşımızın üstünden kaldırdığı için onu tebrik ederim." dedi. Daha önceki uygulamanın vatandaşlara zulüm olduğunu söyleyen Tekeş, "Alınan karar milletin faydasınadır. Halka iyi bir hizmettir. İyi hizmetin büyüğü veya küçüğü olmaz. Kaymakamın millete yararlı olacağına inanıyorum. Çünkü tecrübeli adam ve büyük birikimi var." diye konuştu.

Vatandaşlardan Abdurahman Eren de ücret uygulamasının kaldırılmasından memnun olduğunu ifade etti. Daha önceki DBP'li Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren Eren, şunları söyledi: 

"Önceki Belediye Başkanı halkı kendisine küstürüyordu. Bu memlekete hizmet edenler ve bu halkın hizmetkarları gelsin. Bu halkı sömürenleri ve halktan paralarını alanları istemiyoruz. Zaten bu halk perişan bir halde. Bu halkın nesi var ki sen götürüyorsun." 

Kaymakam Cumali Atilla'dan umutlu olduklarını belirten Eren, "Belediye Başkanımız daha önce Diyarbakır'da vali yardımcılığı yapmış. Diyarbakır'ı gayet bilen ve memleketimizden çıkmış biri." dedi. 

Esnaf Süphan Yıldırak da vatandaşın yararına olan bütün uygulamalardan memnun olduklarını dile getirdi. Araç park yerlerinin ücretsiz olmasının esnaf ve vatandaşa yararı olacağını ifade eden Yıldırak, "Kim bunu uygulamışsa Allah ondan razı olsun." şeklinde konuştu.